• SketchUp 2024 release
  SketchUp 2024 release

  SketchUp 2024 is vanaf nu beschikbaar. Welke updates en verbeteringen bevat deze update?

  Lees verder
 • Veelvoorkomende SketchUp vragen
  Veelvoorkomende SketchUp vragen

  Technische SketchUp-vragen? Lees meer over veelvoorkomende situaties en instructies.

  Lees verder
 • SketchUp 2023 release
  SketchUp 2023 release

  SketchUp 2023 is gelanceerd. Welke updates en verbeteringen bevat deze update?

  Lees verder
 • Adobe Sign: 50 transacties voor €1,-
  Adobe Sign: 50 transacties voor €1,-

  Met Adobe Sign kunt u e-handtekeningen versturen, volgen en verzamelen. Probeer nu voor €1,-

  Lees verder
 • NIEUW. Red Giant bundel
  NIEUW. Red Giant bundel

  De Red Giant bundel: populairste plug-ins in een pakket voor uw postproductie videoworkflow.

  Lees verder
 • Aanbieding Adobe Substance 3D Collection
  Aanbieding Adobe Substance 3D Collection

  De 3D-generatie is gearriveerd. Bent u er klaar voor? Bekijk dan snel deze aantrekkelijke aanbieding.

  Lees verder
 • SketchUp nieuws en updates
  SketchUp nieuws en updates

  Er zijn volop ontwikkelingen in de SketchUp-wereld. Nieuwe bibliotheken, prijsdalingen, updates en meer. Zorg dat u niets mist en ontdek de ontwikkelingen hier.

  Lees verder
 • Gratis en vrijblijvend kennismaken met Chaos Vantage
  Gratis en vrijblijvend kennismaken met Chaos Vantage

  Zeg gedag tegen tijdrovende conversies, sleep eenvoudig uw complete V-Ray-scène naar Chaos Vantage en begin met verkennen. Tijdelijk verkrijgbaar van 350 euro voor 0 euro. Zonder kleine letters, echt waar.

  Lees verder
 • Verandering educatieve SketchUp licenties
  Verandering educatieve SketchUp licenties

  Vanaf 28 juli is SketchUp Studio voor Hoger Onderwijs beschikbaar en verdwijnt de SketchUp Pro educatieve laptoplicentie.

  Lees verder
 • Aankondiging wijzigingen Adobe Acrobat
  Aankondiging wijzigingen Adobe Acrobat

  Vanaf 19 augustus 2021 worden diverse functies en mogelijkheden gewijzigd of verwijderd.

  Lees verder
 • Creëer een nieuwe wereld met Cinema 4D
  Creëer een nieuwe wereld met Cinema 4D

  "Met Cinema 4D kunnen we echt realistische plaatjes maken.” aldus Sanne Silvius, IG Design Group

  Lees verder
 • World Press Photo kiest Adobe
  World Press Photo kiest Adobe

  “Ik zou niet weten waarom je zou twijfelen over het aanschaffen van Adobe,” zegt Samira Damato, World Press Photo.

  Lees verder
 • Pak deze gouden deal
  Pak deze gouden deal

  Trots! Doesum is nu SketchUp Authorized GOLD Reseller. Profiteer mee met deze gouden deal.

  Lees verder
 • SketchUp Pro 2021.1
  SketchUp Pro 2021.1

  In de nieuwe release verandert de manier waarop negen belangrijke tools werken. Dit zijn ze ...

  Lees verder
 • SketchUp Pro, de cursussen
  SketchUp Pro, de cursussen

  Leer de belangrijkste functies van SketchUp onder begeleiding van een expert tijdens een cursus SketchUp Pro. Op onze locatie, een eigen locatie of online. Alles is mogelijk, dus ook combinaties van online, individueel op locatie en/of klassikaal.

  Lees verder
 • SketchUp PreDesign: ontwerpvoorbereiding
  SketchUp PreDesign: ontwerpvoorbereiding

  SketchUp's nieuwe gereedschap tool genaamd 'PreDesign' biedt inzicht in klimaatomstandigheden vanaf het eerste concept. Hier meer uitleg over de verschillende mogelijkheden die PreDesign biedt.

  Lees verder
 • Dirksen aan de slag met Captivate
  Dirksen aan de slag met Captivate

  Maaike Bongers, Projectmanager en coördinator opleidingen bij Dirksen MBO-College, was samen met haar team op zoek naar een e-learning waarbij de lesstof ècht blijft hangen. Ze maakte naar tevredenheid gebruik van LMS (Learning Management System). Toch mistte ze de mogelijkheid om interactieve opdrachten en werkvormen te implementeren. Als snel blijkt Adobe Captivate de aanvulling waar ze behoefte aan hebben. Alleen de kennis over het programma ontbreekt binnen de organisatie. Na...

  Lees verder
 • SketchUp 2021 beschikbaar
  SketchUp 2021 beschikbaar

  Hier is de nieuwe SketchUp, versie 2021. In dit artikel vertellen we u alles over de nieuwste functies en de effecten voor u en uw klanten. Natuurlijk zorgt een nieuwe update voor nieuwe functies, dus nemen we deze onder de loep.

  Lees verder
 • De ontwikkeling van een wereldwijd nieuw product
  De ontwikkeling van een wereldwijd nieuw product

  Andrea Haklander en haar team van de CBB (Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden) volgden een traject van 9 dagen waarin ze alles leerden over Photoshop, InDesign, Illustrator en PDF. “Als organisatie hadden wij specifieke wensen en het was dan ook heel fijn dat de docente ons van tevoren vroeg waar we precies naar op zoek waren. Ze kon zo tijdens het traject echt maatwerk leveren.”

  Lees verder
 • Nieuw. V-Ray in SketchUp Studio
  Nieuw. V-Ray in SketchUp Studio

  Overweegt u de aanschaf van SketchUp Pro tezamen met een goede renderingtool? Bekijk dan ook het nieuwe SketchUp Studio. Dit bundelpakket komt bij de fabrikant vandaan als startpakket, met o.a. inbegrepen SketchUp Pro + Scan Essentials + V-Ray, de populaire render-extensie die ook in andere 3D-omgevingen te vinden is zoals Cinema 4D, 3DS Max, Maya, Revit en Rhino. Lees hier meer over zowel Studio als V-Ray.

  Lees verder
 • Van andermans plaatjes naar het maken van eigen afbeeldingen
  Van andermans plaatjes naar het maken van eigen afbeeldingen

  “Wat zo fijn is, is dat mijn beelden naast mooier, nu veel meer ‘eigen’ zijn. Voorheen werkte ik met plaatjes in Photoshop, maar in Illustrator teken ik alles zelf. De lijnen zijn strak en het ziet er een stuk beter uit.” Tom Schilders werkt als hoofd marketing bij Prokonpack en volgt tijdens de corona crisis een tweedaagse cursus Illustrator. “Het was mooi dat er zo snel geschakeld kon worden. Van twee livedagen in groepsverband gingen we naar twee dagdelen 1-op-1 begeleiding door middel van...

  Lees verder
 • Meer cloudopslag op Creative Cloud
  Meer cloudopslag op Creative Cloud

  Beschikt u over een jaarlidmaatschap op Creative Cloud voor teams of voor ondernemingen? Dan is uw cloudopslag in principe zonder extra kosten door Adobe vergroot van 100 GB tot 1 TB per gebruiker. Dit geldt voor commerciële gebruikers en overheid gebruikers met vrijwel alle grafische apps.

  Lees verder
 • Adobe Sign app
  Adobe Sign app

  Digitaal bestanden ondertekenen, we doen het steeds vaker. De één doet dit met Adobe Acrobat Pro terwijl de ander nog met pen en papier en een printer werkt. Niet altijd even handig en erg foutgevoelig. Gelukkig is er nu een simpele oplossing: Adobe Sign als losse applicatie.

  Lees verder
 • SketchUp wordt volledig lidmaatschapsmodel
  SketchUp wordt volledig lidmaatschapsmodel

  De laatste dag dat u de klassieke licenties, ook bekend als classic en perpetual, kunt aankopen of het onderhoudscontract op uw bestaande of nieuwe licentie(s) kunt verlengen, is 4 november 2020. SketchUp gaat per november 2020 namelijk volledig over op het lidmaatschapsmodel. Dat betekent dat er na november een aantal SketchUp licentievormen niet meer beschikbaar zijn. Dit zijn de vormen: Classic Stand Alone Single User, Classic Netwerk, Onderhoudsverlengingen en Classic ATC Netwerk. Na 4...

  Lees verder
 • Nieuw: SketchUp Pro 2020
  Nieuw: SketchUp Pro 2020

  Op woensdag 29 januari is de SketchUp Pro 2020 gelanceerd. In deze nieuwe versie zijn met name de bestaande functies aangepakt. De keuze van Trimble om verbeteringen voorrang te geven op het ontwikkelen van nieuwe features is verklaarbaar. Dankzij de feedback van SketchUp Pro gebruikers heeft Trimble namelijk meer inzicht gekregen in de gebruikerservaring. We geven graag een introductie van de belangrijkste verbeteringen.

  Lees verder
 • Support nieuws Adobe Acrobat 2015
  Support nieuws Adobe Acrobat 2015

  Voor de technische ondersteuning van Acrobat DC en de Acrobat Reader hanteert Adobe vijf jaar productondersteuning vanaf de algemene beschikbaarheidsdatum. Dit betekent dat de einddatum van alle technische ondersteuning van Adobe Acrobat 2015 en Adobe Acrobat Reader 2015 op 7 april 2020 wordt beëindigd. Indien u deze programma’s wilt blijven gebruiken is bijwerken naar de nieuwste versie aanbevolen.

  Lees verder
 • Imposing 5 nu verkrijgbaar
  Imposing 5 nu verkrijgbaar

  Quite Imposing Plus 5 en Quite Hot Imposing 5 zijn vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Deze nieuwe versies zijn geschikt voor het nieuwste MacOS 10.15 systeem 'Catalina'. Versie 5 is uiteraard ook geoptimaliseerd voor andere besturingssystemen en software koppelingen zoals Windows, oudere Macs, Acrobat 9 en latere versies. Indien u de volledige versie aanschaft kunt u deze levenslang gebruiken zolang uw systeem voldoet aan de systeemvereisten.

  Lees verder
 • Inlichtingbureau gaat zelf vormgeven
  Inlichtingbureau gaat zelf vormgeven

  “Ik ben zo enthousiast geworden dat ik een verdiepende cursus overweeg over een paar maanden. De trainer inspireerde ons met demonstraties van de uitgebreide mogelijkheden en hier gaan we dan ook zeker mee aan de slag.” Jeroen Walraven en Lisette van Dort werken als communicatieadviseur bij Stichting Inlichtingenbureau en volgden hiervoor de cursus Illustrator.

  Lees verder
 • Plattegrond voorkomt frustraties
  Plattegrond voorkomt frustraties

  “We winnen ontzettend veel tijd nu we het werk dat onze voorganger introduceerde, zelf kunnen voortzetten. Evenementen plattegronden maken en 3D intekenen zorgt ervoor dat alles voor alle teams in één oogopslag duidelijk is.” vertelt Sven van Peet waarna hij lachend vervolgt: “En dat scheelt me toch veel geïrriteerde telefoontjes!” Samen met collega Stefan Hulzebos volgde hij de 2-daagse cursus SketchUp Pro om efficiënter te kunnen werken bij hun werkgever Vermaat Leisure.

  Lees verder
 • Leeuwarden kleurrijk in beeld
  Leeuwarden kleurrijk in beeld

  “Onze collega’s zijn dolenthousiast over de filmpjes die wij na het volgen van de cursus kunnen maken. We moeten zelfs uitkijken dat de resultaten niet té gelikt zijn. We willen immers niet dat ze overkomen als reclame,” lacht Mark Grupstra. Hij werkt met veel plezier op de social media afdeling van de gemeente Leeuwarden en volgde onlangs samen met zijn collega de 2-daagse maatwerk cursus Adobe After Effects.

  Lees verder
 • Projecten presenteren in SketchUp
  Projecten presenteren in SketchUp

  In deel 1 van deze serie leerde u hoe u winnende opties voor interieurontwerp maakt in SketchUp. In dit deel gaan we in op de volgende stap, het presenteren. We laten u zien hoe u uw visie aan klanten presenteert en ze overtuigt met uw ontwerpen. Een SketchUp Pro Subscription is aanbevolen voor het doorlopen van deze stappen. Een subscription bevat een aantal krachtige producten die helpen bij het communiceren van uw creaties.

  Lees verder
 • Projecten winnen in SketchUp
  Projecten winnen in SketchUp

  Voor een nieuw project pitchen is één van de spannendste onderdelen van het ontwerpproces. U wilt snel ideeën uit uw hoofd krijgen en ze omzetten in winnende resultaten die uw klant, baas of team zullen verbazen. Benut de volledige kracht van een SketchUp Pro-abonnement in elke fase van uw creatieve proces om snel impactvolle concepten te leveren. Bekijk live hoe SketchUp dit doet door aan te melden voor het komende webinar. Volg deze maand ons nieuwsoverzicht voor meer tips.

  Lees verder
 • Co-editing nieuw in XD
  Co-editing nieuw in XD

  De Adobe app XD is gericht op User Experience Designers en is met de nieuwste versie uit de kinderschoenen gestapt. De eerste versie van XD is in 2016 gelanceerd maar werd niet direct door UX Designers omarmd. Daar gaat nu verandering in komen volgens Adobe. In de meest recente release van 2019, maakt de co-editing functie het tegelijkertijd werken in een bestand mogelijk. Hierdoor wordt de workflow van app-design flink geoptimaliseerd. In combinatie met de verbeterde pluginmanager krijgen...

  Lees verder
 • Quite Hot Imposing 5.0
  Quite Hot Imposing 5.0

  Quite introduceert de probeerversie van de nieuwste Quite Imposing 5.0 en Quite Hot Imposing 5.0. Hierin is nu de support optie met het nieuwe MacOS 10.15 systeem Catalina opgenomen. Deze nieuwe versie is uiteraard ook geoptimaliseerd voor andere besturingssystemen en software koppelingen zoals Windows, oudere Macs, Acrobat 9 en latere versies. Andere verbeteringen ziet u terug in het controle paneel, het indexeren van fouten en de XML-functionaliteiten. Lees meer over alle vernieuwde opties...

  Lees verder
 • Realistisch tekenen met Adobe Fresco
  Realistisch tekenen met Adobe Fresco

  De toegevoegde waarde van Adobe Fresco? De ervaring alsof u echt aan het tekenen en schilderen bent, in aansluiting op uw Adobe omgeving. Met Fresco op uw iPad (voorlopig is de app alleen voor iOS beschikbaar) bent u creativiteit in uw eigen stijl. De app heeft zelflerend vermogen dankzij de ingebouwde kunstmatige intelligentie, waardoor gereedschappen zich vormen naar uw gebruik. De materialen en penselen zijn ontworpen om te reageren zoals u verwacht van zulke tools. De app is beschikbaar...

  Lees verder
 • Portfolio voor Windows 2019 Server
  Portfolio voor Windows 2019 Server

  De nieuwste update van Extensis Portfolio is recent uitgekomen. De belangrijkste verbetering hierin is de ondersteuning van Windows 2019 Server. Dit heeft als voordeel dat u nu ook de nieuwste computers in uw netwerk kunt toevoegen aan uw Portfolio workflow. Naast een aantal verholpen errors uit eerdere versies zijn er nieuwe toevoegingen gedaan. Vanaf nu staan er Art Packs klaar, met zoekwoorden uit de kunstsector. Denk hierbij aan termen als rustiek, Art Deco en klassiek. Deze termen zijn...

  Lees verder
 • Videotemplates nu in Adobe Stock
  Videotemplates nu in Adobe Stock

  U kent het vast wel, op korte termijn is promotiemateriaal gewenst. Bijvoorbeeld voor een nieuw product of evenement. U wilt het liefst snel van start met kwalitatieve fotobeelden, modellen en video. Adobe lanceert hiervoor per omgaande iets nieuws. Naast de bestaande 12 miljoen videofragmenten zijn er nu ook 4.000 videotemplates en 10.000 3D modellen beschikbaar. Vanaf nu kunt u razendsnel geanimeerde titels toevoegen en ruimtes inrichten met realistische meubels en accessoires. De video’s...

  Lees verder
 • Nieuw: SketchUp Subscription
  Nieuw: SketchUp Subscription

  Het populaire ontwerpprogramma SketchUp Pro is nu ook in abonnementsvorm verkrijgbaar. Voorheen kon SketchUp Pro alleen aangekocht worden. Het nieuwe abonnement of de zogenoemde ‘subscription’ is geldig voor 1 jaar en is gekoppeld aan uw Trimble account. Er is nu ook een educatieve 1-jarige studentenlicentie beschikbaar voor studenten en docenten.

  Lees verder
 • Supermooie bedrijfsfilm. Hoe doen ze dat?
  Supermooie bedrijfsfilm. Hoe doen ze dat?

  Waarom staat videocontent steeds hoger op de agenda in de communicatiestrategie van bedrijven? Het antwoord is duidelijk te vinden in recente onderzoeken. Partijen zoals Youtube, Cisco en Adobe hebben in 2018 onderzoek gedaan naar online videogebruik. Het totale internetgebruik bestaat volgens Cisco voor 80% uit video, en het zal nog toenemen. Opvallend is dat 60% van de internetgebruikers eerder video’s aanklikt dan teksten leest.

  Lees verder