Projecten winnen in SketchUp

In deel 1 van deze serie leren we u hoe u vanaf nul begint met ontwerpopties maken. In deel 2 leert u hoe u die ontwerpen het beste kunt presenteren, waardoor uw publiek verbluft achterblijft. De gebruikte voorbeelden zijn
gericht op het interieurontwerp, maar maakt u zich geen zorgen, deze concepten kunnen worden toegepast in bijna elke branche! Enige basiskennis voor deze tutorial is vereist. Heeft u deze nog niet? Overweeg een van onze SketchUp Pro cursussen.

SketchUp Pro subscription 

Start met een 2D-schets, plattegrond of foto in SketchUp Pro

Er zijn een paar verschillende manieren om uw project vanaf het begin in SketchUp te brengen. Wees niet bang om te gebruiken wat u heeft, afhankelijk van het project, of het nu een schets, een foto of een 2D-plan is:

1. Werken vanuit een handgetekende schets?
Importeer de handtekening als een afbeelding en begin met overtrekken met het lijngereedschap om een plattegrond
te maken. Dit is een gemakkelijke (en dus populaire) manier om een plattegrond in SketchUp te brengen.

2. Heeft u plattegronden?
Importeer een plattegrond in CAD, afbeelding of PDF. Teken de omtrek van uw project door te schalen en te tekenen vanuit het plan als referentie.
 

Zet de omtrek om in 3D

Als u eenmaal een omtrek heeft, bent u klaar om buitenmuren te tekenen. Deze workflow benadrukt hoe u geïmporteerde CAD-geometrie als startpunt kunt gebruiken.
 
 SketchUp plattegrond omzetten in 3D

 

Maak meerdere ontwerpopties met 3D Warehouse

Het is tijd om uw ruimte tot leven te brengen. Pas kleuren en texturen toe met materialen om details en realisme aan uw modellen toe te voegen. Visualiseer uw ontwerpideeën snel door echte producten uit het 3D Warehouse te importeren.
 
 
Ontwerpen met 3D Warehouse in SketchUp
 
 
Met SketchUp kunt u snel door configuraties werken en voortbouwen op degene die passen bij uw project. Pronk met opties voor meubels of voeg verschillende soorten groen toe om de ruimte op te fleuren en uw ontwerp wat persoonlijkheid te geven. De sleutel tot het presenteren en organiseren van ontwerpopties voor uw projecten in SketchUp is het gebruik van lagen en scenes. Met lagen kunt u uw model ordenen en met scenes kunt u ontwerpen eenvoudig presenteren door lagen, objecten, stijlen en meer aan te passen!
 

Sla uw project op in Trimble Connect

Nu u uw ontwerpopties bij de hand heeft, is het tijd om het project in de cloud op te slaan. Trimble Connect biedt onbeperkte cloudopslag met volledige versiebeheer. Het beste gedeelte? Het is opgenomen in een SketchUp Pro Subscription.

Onderdeel van een ontwerpteam?
Samenwerken is een beetje eenvoudiger geworden met Trimble Connect. Stel dat u werkt aan het interieurontwerp terwijl een ander teamlid aan het MEP-ontwerp werkt. U kunt vanuit Trimble Connect een referentiemodel in SketchUp importeren. U kunt het model niet wijzigen, maar u kunt het als context gebruiken om het project gemakkelijker te coördineren. Dit is handig als u een team van ontwerpers op verschillende gebieden heeft. Nodig andere mensen uit voor uw project, maak groepen met verschillende machtigingen om te bepalen tot welke bestanden leden toegang hebben. U kunt ook versiebeheer gebruiken om de projectgeschiedenis en voortgang bij te houden.

U werkt solo?
Telkens wanneer u een kopie van uw ontwerpbestand upload, houdt Trimble Connect de versies bij. Gebruik versiebeheer om verschillende iteraties van uw model te beheren en deel deze als ontwerpopties met uw klant. Wijs taken toe en werk snel via klantfeedback, allemaal binnen Trimble Connect.


Bekijk het webinar van 11 december terug voor instructies:
Webinar projecten winnen in SketchUp

 
U kunt SketchUp Pro direct bestellen als subscripton om te profiteren van al deze functies.

Bestel direct


Waarom Doesum?

DOESUM software + support bespaart u tijd en kosten bij het aankopen en gebruiken van professionele software. Door advies, levering en ondersteuning in één huis te bieden. Als toegewijd partner helpen we bovendien graag uw zelfredzaamheid, productiviteit en eindresultaten verbeteren. Dat vinden we nog 't mooist, dat is onze drijfveer.

Bel ons op 088 008 0000 (lokaal tarief) of mail uw vraag