Plattegrond voorkomt frustraties

“We winnen ontzettend veel tijd nu we het werk dat onze voorganger introduceerde, zelf kunnen voortzetten. Evenementen plattegronden maken en 3D intekenen zorgt ervoor dat alles voor alle teams in één oogopslag duidelijk is.” vertelt Sven van Peet waarna hij lachend vervolgt: “En dat scheelt me toch veel geïrriteerde telefoontjes!” Samen met collega Stefan Hulzebos volgde hij de 2-daagse cursus SketchUp Pro om efficiënter te kunnen werken bij hun werkgever Vermaat Leisure.

Planners Sven van Peet en Stefan Hulzebos hebben bij Vermaat Leisure een veelzijdig takenpakket. Zij zijn de spil van het bedrijf en schakelen tussen sales en uitvoering. Een van hun voorgangers heeft het maken van evenementen plattegronden geïntroduceerd. Dit is van toegevoegde waarde voor de opbouwploeg en de klant. Hun voorganger deed dit met SketchUp Pro en planners Sven en Stefan gaan deze werkzaamheden nu ook uitvoeren. “Als je het mij vraagt is de waarde van plattegronden steeds groter geworden,” vertelt Sven. “Met plattegronden op schaal komt de opbouwploeg op locatie niet voor verrassingen te staan. Dit bespaart een hoop telefoontjes en frustratie voor beide partijen. Stefan en ik missen nu nog de programmakennis voor de meest efficiënte manier van werken.” Daarom besluiten ze vol enthousiasme aan de 2-daagse cursus SketchUp Pro te beginnen.

“We verwonderden ons over de hoeveelheid beschikbare 3D materialen in het gratis 3D warehouse.”

 
Door samen de cursus te doen, kunnen Sven en Stefan het werk straks verdelen. Dat werk zal voornamelijk bestaan uit 3D intekenen. Zowel van de apparatuur als van het meubilair en de aankleding op evenementen plattegronden. Stefan heeft voor aanvang van de cursus zelf al een beetje met SketchUp Pro gespeeld en Sven begint helemaal blanco.

“De training zelf is ons erg goed bevallen. De trainer benoemde alle gereedschappen en functionaliteiten die voor ons handig zijn. We verwonderden ons over de hoeveelheid beschikbare 3D materialen in het gratis 3D warehouse. Ook konden we de afwisseling tussen kennisoverdracht en praktische oefeningen erg waarderen. Zo voorzagen we al tijdens de cursus deels waar we in de praktijk tegenaan gaan lopen. Bepaalde dingen waar we op moeten letten bij het tekenen op schaal bijvoorbeeld.”

“Het renderen van 3D ontwerpen is zeker iets dat we nog willen leren.”


Sven en Stefan zijn na deze cursus zeker nog niet klaar. “In de toekomst willen we graag nog leren hoe je gedetailleerde sfeerimpressies maakt voor een klant. We hebben hiervoor nu al met de trainer een aantal uitstapjes gemaakt naar de presentatiemogelijkheden van SketchUp Pro. Daarmee zagen we wat er mogelijk is met het renderen van beelden. Met renderen worden beelden voorzien van schaduwen en effecten. Deze techniek zorgt ervoor dat objecten bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn. Het renderen van 3D ontwerpen is dan ook zeker iets dat we nog willen leren.”

Vermaat Leisure
Vermaat is een innovatieve horeca leverancier met culinaire en creatieve professionals. Iedere dag werken zij aan unieke oplossingen in food en concept voor bedrijven, ziekenhuizen, musea, luchthavens en meer.


Waarom Doesum?
DOESUM software + support bespaart u tijd en kosten bij het aankopen en gebruiken van professionele software. Door advies, levering en ondersteuning in één huis te bieden. Als toegewijd partner helpen we bovendien graag uw zelfredzaamheid, productiviteit en eindresultaten verbeteren. Dat vinden we nog 't mooist, dat is onze drijfveer.

SketchUp Pro als cursus op maat     SketchUp Pro als cursus op maat