Projecten presenteren in SketchUp

In deel 1 van deze serie leerde u hoe u winnende opties voor interieurontwerpen maakt in SketchUp. In dit deel gaan we in op de volgende stap, het presenteren. We laten u zien hoe u uw visie aan klanten presenteert en ze overtuigt met uw ontwerpen. Een SketchUp Pro Subscription is aanbevolen voor het doorlopen van deze stappen. Een subscription bevat een aantal krachtige producten die helpen bij het communiceren van uw creaties.

SketchUp presentatie maken

Aangepaste stijlen toevoegen aan uw ontwerp

Het toevoegen van uw persoonlijke stijl is een belangrijk onderdeel van de presentatie van ontwerpen. Met StyleBuilder maakt u aangepaste lijnstijlen met geïmporteerde digitale of met de hand getekende lijnen. Denk aan scherpe penlijnen, golvende potloodstrepen of markeringen van een dikke stok grafiet. Combineer lijnstijlen met unieke texturen, kleuren en watermerken en breng creatieve flair aan in modellen, weergaven en animaties.

Style builder

In SketchUp kunt u stijlen maken, bewerken en opslaan als favoriet voor snelle toepassing.

Verbluf met 2D-tekeningen in praktisch format

Nu u een stijl heeft toegevoegd, opent u het model in LayOut. Wanneer u een 3D-model importeert, wordt een viewport op de pagina geplaatst. De scenes die u instelt in uw SketchUp-bestand zijn hierna klaar voor gebruik in LayOut.

Combineer modelaanzichten met tekst en 2D-vectorillustraties voor het presenteren van ontwerpdetails, materialen en ontwerpopties. Veel van de tools in LayOut werken net zoals in SketchUp. Dat betekent dat u gelijk kunt starten met tekenen, vergroten of verkleinen, details toevoegen, kopieën maken en stijlen en schalen wijzigen.


General layout SketchUp

Presenteren met SketchUp Viewer

Gedrukte tekeningen en het mailen van een pdf-bestand zijn niet de enige manieren voor het presenteren van uw werk. SketchUp Viewer voor mobiel deelt en bekijkt u uw portfolio op iOS- en Android-apparaten. Schakel tussen scenes en toon ook onderweg ontwerpen met behoud van de stijl van uw model. Evalueer de ontwerpopties op ware schaal met Augmented Reality. Hierbij waant u zich in een realistische weergave van uw ontwerp.
 
Mobile SketchUp viewer
 

Modelleer onderweg met SketchUp voor web

Niet alle CAD-tools zijn volledig bewerkbaar op het web. SketchUp is dat wel. Handig als u direct wijzigingen moet aanbrengen tijdens een presentatie afspraak. Wat u moet doen. Open een model voor SketchUp voor web rechtstreeks vanuit Trimble Connect op elk webapparaat en breng direct wijzigingen aan. Sla het bestand op in Trimble Connect voor gemakkelijke toegang wanneer u weer terug bent op kantoor.

Afbeeldingen renderen met Connect Visualizer

Rendering is steeds vaker de standaard bij het presenteren van ontwerpen. Met een SketchUp Pro Subscription maakt u vereenvoudigde renders met behulp van Trimble Connect voor desktop en de gloednieuwe Trimble Connect Visualizer. Let op, deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor Windows.

Realistische 3D modellen met Virtual Reality

Met een VR- of Mixed Reality-apparaat brengt u 3D-modellen tot leven in mixed of virtual reality. Stap in een krachtige presentatiemethode en verken, begrijp en deel uw werk. Deze functionaliteiten maken standaard deel uit van een SketchUp Pro Subscription.

SketchUp Subscription kopen
 

Waarom Doesum?
DOESUM software + support bespaart u tijd en kosten bij het aankopen en gebruiken van professionele software. Door advies, levering en ondersteuning in één huis te bieden. Als toegewijd partner helpen we bovendien graag uw zelfredzaamheid, productiviteit en eindresultaten verbeteren. Dat vinden we nog 't mooist, dat is onze drijfveer.

Contact of bel 088 008 0000