Meer cloudopslag op Creative Cloud

Wat is Cloudopslag?

Adobe Cloudopslag is elke inhoud waarmee u werkt, zoals werkbestanden en grafische elementen, die op verschillende locaties op Creative Cloud en Document Cloud is opgeslagen.

Creative Cloud
●    Behance www.behance.net
●    Portfolio portfolio.adobe.com
●    Creative Cloud-bestanden assets.adobe.com
●    Clouddocumenten assets.adobe.com/cloud-documents
●    Creative Cloud-bibliotheken assets.adobe.com/libraries
●    Lightroom-foto's lightroom.adobe.com
●    Document Cloud documentcloud.adobe.com
●    Adobe Stock stock.adobe.com
●    Adobe Spark spark.adobe.com

Document Cloud

Bij een Creative Cloud abonnement is cloudopslag inbegrepen, de grootte hiervan is afhankelijk van uw soort licentie en uw pakket. Bedrijven en organisaties krijgen bijvoorbeeld meer cloudopslag dan studenten en particulieren. Met behulp van cloudopslag gebruikt u uw middelen niet alleen vanaf elk verbonden apparaat, maar ook vanuit de verschillende Creative Cloud desktop-, mobiele en web-apps. Voorbeelden van gesynchroniseerde middelen zijn clouddocumenten, bibliotheken, mobiele creaties, Lightroom-afbeeldingen en PDF’s via bovenstaande locaties.

Wat kan ik met mijn cloudopslag?

U kunt bestanden uploaden of rechtstreeks vanuit applicaties opslaan en vervolgens openen in elke ondersteunde applicatie. Zo werkt u overal met up-to-date bestanden. Eerdere versies van cloudbestanden bekijkt u eenvoudig dankzij versiebeheer of opent u om er later offline aan te werken. Uiteraard is opslaan als clouddocument niet verplicht, u kunt de bestanden ook nog altijd lokaal bewaren.

Met Creative Cloud Libraries deelt u ontwerpelementen gesorteerd op project en/of groep. Zo zorgt u dat iedereen binnen het team toegang heeft tot dezelfde middelen en stijl, zoals logo’s, kleurenpaletten en tekenstijlen. Werk eenvoudig samen, zowel op de desktop, browser als mobiel. Als eigenaar van het project bepaalt u de rechten van gebruikers en voegt u heel makkelijk iedereen met een Adobe ID toe.

Met behulp van de mappen en bibliotheken van Creative Cloud Libraries kunt u ook samenwerken aan bestanden in een gedeelde privémap. Deelnemers kunnen de inhoud van de gedeelde map weergeven, bewerken, verplaatsen of verwijderen of de naam ervan wijzigen als ze over de benodigde toegangsrechten en machtigingen beschikken. Ook het plaatsen van opmerkingen bij gedeelde bestanden is mogelijk.

Benieuwd hoeveel cloudopslag u heeft?

De beschikbare cloudopslag is in de Creative Cloud desktop app te bekijken. Of wanneer u als gebruiker aangemeld bent op uw Creative Cloud Assets pagina, bekijkt u de gebruikte opslagruimte in de linkeronderhoek van de pagina. Wanneer u de muiscursor boven uw opslagverbruik houdt, ziet u uw beschikbare cloudopslag.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over cloudopslag, clouddocumenten en samenwerking via Creative Cloud.