Leeuwarden kleurrijk in beeld

“Onze collega’s zijn dolenthousiast over de filmpjes die wij na het volgen van de cursus kunnen maken. We moeten zelfs uitkijken dat de resultaten niet té gelikt zijn. We willen immers niet dat ze overkomen als reclame,” lacht Mark Grupstra. Hij werkt met veel plezier op de social media afdeling van de gemeente Leeuwarden en volgde onlangs samen met zijn collega de 2-daagse maatwerk cursus Adobe After Effects.

Bij de gemeente Leeuwarden is er nooit gebrek aan beeldmaterialen, daar zorgt Mark Grupstra wel voor. Met zijn passie voor fotografie en video is hij de ideale persoon voor het up to date houden van de social media kanalen. “Mijn functie als contentspecialist is nieuw binnen de gemeente,” vertelt hij. “Graag wilde ik onze video’s aantrekkelijker maken. Hiervoor moest ik leren hoe ik teksten en intro’s aan mijn video’s toevoeg.” Hij besluit de daad bij het woord te voegen en volgt samen met zijn collega de 2-daagse maatwerkcursus Adobe After Effects.

“We werkten tijdens de cursus met onze zelfgemaakte video’s.”


Ze starten de cursus met een duidelijk doel voor ogen en kiezen bewust voor een gespreid traject. De 3 weken tussen de twee lesdagen, blijkt een goede keuze om praktijk en bijleren te combineren. Doordat de trainer ze laat werken met eigen videomateriaal, kunnen ze in de tussentijd de opgedane kennis direct toepassen. “We werken tijdens de cursus met zelfgemaakte video’s over duurzame ontwikkelingen binnen de gemeente. We laten voorbeeldvideo’s zien aan de trainer zodat hij precies weet wat we willen bereiken. Op basis van de voorbeelden heeft de trainer ons toolkits verstrekt met Illustrator-bestanden. Hiermee kunnen we zelf animaties maken voor intro’s en outro’s.”

“We ervaren nu hoe efficiënt het werkt dat in verschillende Adobe apps onze aanpassingen automatisch worden bijgewerkt.”


De samenwerking tussen de verschillende Adobe apps heeft ze verrast. “We ervaren nu hoe efficiënt het werkt dat in verschillende Adobe apps onze aanpassingen automatisch worden bijgewerkt. Zelf ben ik meer gespecialiseerd in video en mijn collega is weer beter in Illustrator. Hierdoor zien we snel nieuwe mogelijkheden voor het werken met de programma’s. We moeten nu zelfs uitkijken dat onze video’s niet ‘te gelikt’ zijn voor social media. We willen niet dat ze overkomen als reclames en zoeken de juiste modus per productie.”

Het toevoegen van de effecten kost nu redelijk wat tijd. “Dit werk is momenteel met name interessant voor grotere projecten met meerdere filmpjes. Zodra we meer ervaring hebben willen we de effecten vaker gebruiken. Onze collega’s zijn al enthousiast over het resultaat van onze eerste video’s. Iedereen wil nu filmpjes met effecten gaan gebruiken.”

Over de organisatie

Gemeente Leeuwarden is de economische motor van Fryslân. Leeuwarden is een dynamische stad, gelegen in een groene en waterrijke omgeving.

Resultaat van de cursus
 
Waarom Doesum?
DOESUM software + support bespaart u tijd en kosten bij het aankopen en gebruiken van professionele software. Door advies, levering en ondersteuning in één huis te bieden. Als toegewijd partner helpen we bovendien graag uw zelfredzaamheid, productiviteit en eindresultaten verbeteren. Dat vinden we nog 't mooist, dat is onze drijfveer.

After Effects als cursus op maat     After Effects als cursus op maat