SketchUp PreDesign: ontwerpvoorbereiding

PreDesign is een nieuw gereedschap dat bij SketchUp Pro en SketchUp Studio is inbegrepen. Deze tool is bedoeld voor het eerste ontwerpstadium. Informatie om invloeden van het klimaat in uw ontwerpen te verwerken helpen bij het realistisch visualiseren van het ontwerp. Naast weergaven van klimaatinvloeden biedt PreDesign suggesties voor oplossingen, denk aan temperatuur, beglazing en daglicht.


Klimaatinzicht voor u en uw klant

Genereer in een vroeg stadium van uw ontwerp al nuttige inzichten, grafieken en discussiepunten om de weergave van klimaatfactoren te introduceren aan uw klant.

De levensvatbaarheid van concepten vergroot u in een vroeg stadium door strategieën en oplossingen te bedenken die passen bij verschillende klimaatomstandigheden en het beoogde gebouwtype.

Doordat u uw ontwerp in beweging houdt, maakt u een duidelijke casus voor klanten en collega's. Hoe realistischer de visualisatie, hoe vanzelfsprekender een concept omarmd en winnend kan worden.


Wat kunt u doen met PreDesign

Zonwering en beglazing
Krijg direct suggesties en feedback over welke schaduwoplossingen het beste zijn voor uw ontwerp in de betreffende klimaatomstandigheden.

Dagverlichting
Identificeer de beste beglazingsopties om goed daglicht in uw gebouw te krijgen.

Bouwkundig antwoord
Begrijp de impact van het klimaat op uw architectonisch ontwerp.

Buitenruimtes
Ontdek welke strategieën en functies je nodig hebt om de buitenruimte bruikbaarder te maken, door bijvoorbeeld de temperatuurverschillen tussen de ruimten te benutten.


Werkt u nog met SketchUp Classic?

PreDesign is inbegrepen bij SketchUp Pro 2021 en beschikbaar voor gebruikers met een lidmaatschap. Dit komt doordat de tool online de input ophaalt voor uw projecten. Heeft u nog een oude SketchUp Pro aankooplicentie (de zogeheten classic licentie)? Neem gerust contact met ons op, we kijken graag samen met u of u wellicht nog in aanmerking komt voor een conversieaanbieding. Zo kunt u snel en voordelig overstappen op het lidmaatschap en gebruikmaken van de nieuwe functies en voordelen.