Dirksen aan de slag met Captivate

"De cursus bracht ons op ideeën om onze studenten uit te dagen. We brengen graag een grotere diversiteit aan in onze online leervormen." Maaike Bongers en haar team van Dirksen Opleidingen volgden bij Doesum de 2-daagse cursus Adobe Captivate. Ze leerden hier hoe ze creativiteit toevoegen aan hun e-learning. “Door interactieve onderdelen toe te voegen, zorgen we ervoor dat onze studenten sneller leren.”

Cursus Captivate praktijkvoorbeeld headerbanner Dirksen

E-learning waarbij lesstof ècht blijft hangen

Dirksen Opleidingen vindt het belangrijk dat studenten de lesstof zo goed mogelijk onder de knie krijgen. Als Projectmanager en coördinator MBO-opleidingen zorgt Maaike Bongers daarvoor met haar team. "Op dit moment maken we een e-learning programma via ons LMS (Learning Management System) en dat werkt goed. Met ons LMS voorzien we al voor een groot deel in de behoeften van de studenten. Het programma zorgt voor een heldere e-learning structuur, verschillende toetsvormen en de mogelijkheid om gebruik te maken van tekst, afbeeldingen en video's. Wel misten we de mogelijkheid om interactieve opdrachten en werkvormen te implementeren. Juist die zijn belangrijk om de cursist uit te dagen en goed te kunnen oefenen van achter de computer. Adobe Captivate blijkt de aanvulling op wat we nu al hebben. Met Captivate zorgen we voor afwisseling en vergroten we de kans dat lesstof blijft hangen bij cursisten.”

Cursus_Adobe_Captivate_Dirksen_banner

“De extra beeldschermen werden geleverd en klaargezet zonder dat we iets hoefden te doen.”


Cursus Captivate op locatie

Er is binnen het bedrijf nog geen kennis is over het programma. Maaike besluit daarom samen met twee collega’s een 2-daagse cursus te volgen. “Voordat we met deze cursus startten keken we naar verschillende aanbieders. Uiteindelijk kozen we voor Doesum. Omdat ons bedrijf in Elst gevestigd is, loopt de reistijd al gauw op. Gelukkig was het voor Doesum geen probleem om naar ons toe te komen.”

Dat niet alle apparatuur aanwezig is in het bedrijf, is ook niet erg. “Voor het doen van de cursus waren extra beeldschermen nodig en die werden van tevoren geleverd. Daar hoefden we niets voor te doen en alles stond klaar toen we aan de slag gingen.”

“Ik kan nu een filmpje invoegen dat vanzelf op pauze gaat. Daarna wordt er automatisch een vraag gesteld.”


Aan de slag

De 2-daagse cursus bestaat uit twee delen. “De eerste dag leerden we de basisvaardigheden van het programma. Elk gereedschap werd uitgelegd en toegelicht. Op de tweede dag gingen we met die opgedane kennis aan de slag en was er veel ruimte voor inhoudelijke vragen. We hebben nu een heel helder beeld van alles wat er kan met het programma. Ik heb zelf al wel een aantal ideeën voor onze e-learning. Zo kan ik bijvoorbeeld een filmpje invoegen dat vanzelf op pauze gaat. Daarna wordt er automatisch een vraag gesteld aan de student." Ze lacht. "Eigenlijk heb ik wel genoeg ideeën die we met dit programma ook echt kunnen gaan uitwerken."

Als Maaike en haar collega’s in de praktijk toch ergens niet uitkomen, is dat ook niet erg. “Gelukkig is kosteloos support bij de cursus inbegrepen. We mogen Doesum dan ook in een later stadium nog onze vragen stellen. Dat houden we zeker in ons achterhoofd.”


Over het bedrijf

Dirksen Opleidingen B.V. is een technisch opleidingsinstituut. Met 50 jaar ervaring in het opleiden van individuen en groepen, weet het team hoe het werkt. De opleidingen van Dirksen Opleidingen B.V. worden ontwikkeld door gemotiveerde docenten en auteurs. Ieder van hen weet door zijn of haar ruime praktijkervaring precies de juiste kennis over te brengen.

Meer informatie over de Cursus Captivate klassikaal (kan ook online) en Cursus op maat (kan ook online).

Meer informatie over licenties Adobe Captivate