Dirksen aan de slag met Captivate

Maaike Bongers, Projectmanager en coördinator opleidingen bij Dirksen MBO-College, was samen met haar team op zoek naar een e-learning waarbij de lesstof ècht blijft hangen. Ze maakte naar tevredenheid gebruik van LMS (Learning Management System). Toch mistte ze de mogelijkheid om interactieve opdrachten en werkvormen te implementeren. Als snel blijkt Adobe Captivate de aanvulling waar ze behoefte aan hebben. Alleen de kennis over het programma ontbreekt binnen de organisatie. Na verschillende cursusaanbieders vergeleken te hebben komt Doesum als beste uit de bus. Maaike vertelt graag over haar ervaring met de tweedaagse cursus Adobe Captivate.

Cursus Captivate praktijkvoorbeeld headerbanner Dirksen

Alle tools in handen om interactieve e-learning modules te bouwen

Maaike: “Adobe Captivate zorgt voor een heldere e-learning structuur, verschillende toetsvormen en de mogelijkheid om gebruik te maken van tekst, afbeeldingen en video's. Tijdens de cursus werd ons stapsgewijs, op een duidelijke manier en op ons eigen tempo wegwijs gemaakt in het programma. Elk stukje gereedschap is uitgelicht en toegelicht. Hierdoor zijn we nu in staat om zelf goede interactieve e-learning modules te bouwen voor onze studenten en daarmee het verschil te maken. En mochten we het toch even niet meer weten dan maken we gebruik van de gratis support die is inbegrepen bij de cursus”

Illustratie Dirksen opleidingen kiest voor cursus Adobe Captivate bij Doesum


Doesum ontzorgt van A tot Z

“Naast de inhoudelijke tevredenheid over de cursus hebben wij Doesum software + support als zeer flexibel en meedenkend ervaren. Zo was het geen enkel probleem om de cursus op onze eigen locatie te volgen. Wat ons aanzienlijke reistijd scheelde. Dat wij niet alle apparatuur in huis hadden was ook geen belemmering. Doesum bood namelijk aan om de benodigde voorzieningen zelf mee te nemen. En toen de cursus begon konden wij à la minute van start. Alles stond namelijk klaar en was tot in de puntjes geregeld. Kort samengevat hebben wij de juiste tools in handen, support wanneer nodig en zijn wij van A tot Z ontzorgt door Doesum”, aldus Maaike.


Wil je meer weten over onze cursussen Captivate?

Zowel de cursus Captivate klassikaal als de Cursus op maat kunnen online en offline gevolgd worden. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Ook biedt Doesum als officieel Adobe partner alle soorten Captivate-licenties voor jouw organisatie en (thuis)werkplek, ook om kosteloos uit te proberen.


Over Dirksen Opleidingen B.V.

Dirksen is vanuit een specialist in elektronica-opleidingen gegroeid naar een allround opleider voor iedereen die te maken heeft of krijgt met technische ICT. Ze hebben meer dan 55 jaar ervaring in het opleiden van individuen en groepen. De opleidingen worden ‘in huis’ ontwikkeld met een team van vakdocenten en auteurs. Al deze mensen hebben ruime praktijkervaring en dragen hun kennis graag over.