SketchUp wordt volledig lidmaatschapsmodel

De laatste dag dat u de klassieke licenties, ook bekend als classic en perpetual, kunt aankopen of het onderhoudscontract op uw bestaande of nieuwe licentie(s) kunt verlengen, is 4 november 2020. SketchUp stapt per november 2020 namelijk volledig over op het lidmaatschapsmodel. Dat betekent dat er na november een aantal SketchUp licentievormen niet meer beschikbaar zijn. Dit zijn de vormen: Classic Stand Alone Single User, Classic Netwerk, Onderhoudsverlengingen en Classic ATC Netwerk. Na 4 november kunt u alleen nog de Subscriptions, Private Server Netwerk Licenties en Enterprise aanschaffen.


Wat gebeurt er na 4 november 2020?

Uw klassieke licentie blijft werken na deze datum en u blijft toegang houden tot de volledige functionele software in de laatste versie die u heeft aangeschaft. We adviseren u dan ook om voor de zekerheid het installatiebestand van uw laatste versie SketchUp op te slaan en te bewaren.

Onderhoudscontracten na 4 november 2020 en later komen te vervallen, maar deze kunt u vroegtijdig verlengen tot de uiterste einddatum van 3 november 2021. Een verlengdatum van 10 februari 2021 kan met 8 maanden bijvoorbeeld worden verlengd tot 10 oktober 2021. 3 november 2021 is echt de uiterste einddatum. U kunt op deze manier de maximale periode benutten waarin u nieuwe versies ontvangt en technische support krijgt. U kunt na 4 november dus niet meer verlengen, maar tot en met 4 november 2020 kunt u wel maanden bijkopen om te zorgen dat u uiterlijk op 3 november 2021 uitkomt.

Ook vernieuwingen of uitbreidingen zijn vanaf 4 november 2020 niet meer mogelijk. Natuurlijk kunt u wel altijd overstappen naar het lidmaatschap.

Voordelen van SketchUp lidmaatschap

Er zitten voor u veel voordelen aan een lidmaatschap. We benoemen er een aantal. Eén van de voordelen is dat in het lidmaatschap naast de volledige desktopversie ook een uitgebreide browserversie zit. Het is dus helemaal in te richten op de manier waarop u het liefst werkt. Ook heeft u als lid doorlopend toegang tot updates en verschillende versies vanaf SketchUp 2019. U krijgt toegang tot een mobiele AR-Viewer en er is XR support binnen het lidmaatschap, denk hierbij aan bijvoorbeeld Hololens.

In dit lidmaatschap heeft u ook online een stuk meer mogelijkheden waaronder Trimble Connect waar u door middel van cloudopslag samen kunt werken aan projecten. Als lid kunt u ook het programma activeren op twee verschillende machines voor niet gelijktijdig gebruik en een laatste voordeel is toch wel de hoge resolutie Geo-locaties. Daar gaat uw werk nóg meer van leven.

Een andere oplossing

Heeft u op dit moment nog een (oude) SketchUp Pro licentie en twijfelt u over het overstappen op een lidmaatschap? We denken graag met u mee, neem gerust contact met ons op.

Voor meer informatie bel ons gerust op 088 008 0000 of stuur 'n berichtje