Nieuw: SketchUp Pro 2020

Op woensdag 29 januari is de SketchUp Pro 2020 gelanceerd. In deze nieuwe versie zijn met name de bestaande functies aangepakt. De keuze van Trimble om verbeteringen voorrang te geven op het ontwikkelen van nieuwe features is verklaarbaar. Dankzij de feedback van SketchUp Pro gebruikers heeft Trimble namelijk meer inzicht gekregen in de gebruikerservaring. We geven graag een introductie van de belangrijkste verbeteringen.
   SketchUp release 2020

SketchUp Pro 2020: uw creatieve 3D ruimte

Verbeterde outliner
Met de Outliner tool in SketchUp Pro is het schakelen tussen de belangrijkste onderdelen van uw model eenvoudiger geworden. U hoeft nu geen geen 'lagen op lagen' meer te plaatsen. In de voorbeelden hieronder ziet u hoe u met het oog-icoon wisselt binnen plattegronden tussen de hoofdverdieping en het meubilair.

SketchUp verbeterde outliner


Verbeterde outliner in SketchUp


Nieuwe grips op bounding boxes
Het verplaatsen van een object is overzichtelijker geworden. Zodra u met het geselecteerde object over een ander object beweegt, wordt het geselecteerde object transparant. Dit werkt zowel met de ‘Rotate’ als met de ‘Move’ tool en is praktisch voor objecten op moeilijk bereikbare plaatsen.


Grip op Bounding Boxes in SketchUp


Betere controle over verborgen voorwerpen
Vanuit het dropdownmenu 'view' kunt u nu objecten en geometrie onafhankelijk van elkaar weergeven. Door het aan en uitzetten van de weergave van gebouwen, bomen en grondstructuren krijgt u een beter inzicht van de omgeving van uw project.

Controle over verborgen voorwerpen in SketchUp Pro

LayOut 2020: documentcontrole

Er zijn meer aanpassingsmogelijkheden bijgekomen in LayOut. Hierdoor hoeft nu niet meer voor kleine wijzigingen in de weergave te wisselen naar SketchUp Pro.

Meer kracht om modelaanzichten aan te passen
Een voorbeeld van zo'n aanpassing is de camerahoek veranderen of een stijl aanpassen. Zodra u een overschrijving doet zal de menubalk donkergrijs worden als waarschuwing. Wijzigingen van viewports kunt u synchroniseren met SketchUp modellen.

Verbeterde aanpassingen van uw tekeningen

Als u één SketchUp model heeft dat in meerdere viewports wordt weergegeven, kunt u nu één van die viewports opnieuw koppelen aan een ander SketchUp model. Voorheen moest u deze viewport verwijderen en resetten. Een andere nieuwe functie is het wisselen tussen Tag zichtbaarheid in LayOut. Voorkom met deze optie het maken van extra scenes in LayOut bestanden. Bespaar tijd met het schakelen tussen LayOut en SketchUp.


Tekening aanpassen in LayOut

Proberen of aanschaffen

Probeer de software 30 dagen gratis uit of ga direct aan de slag met SketchUp Pro in lidmaatschapsvorm of met een eenmalige aanschaf. Wij helpen u als Authorized Reseller graag bij de juiste keuze.

Meest gekozen:
SketchUp Pro 2020 lidmaatschap (Subscription)


Lidmaatschap direct afsluiten

SketchUp Pro is beschikbaar als jaarlijkse licentie binnen het jaarlidmaatschap. Hiermee ontvangt u doorlopend alle nieuwe versies voor een jaarlijks laag bedrag.

Enkele app aanschaffen
Als alternatief is SketchUp Pro beschikbaar als losse app met maand of jaarlicenties.
 

Waarom Doesum?
DOESUM software + support bespaart u tijd en kosten bij het aankopen en gebruiken van professionele software. Door advies, levering en ondersteuning in één huis te bieden. Als toegewijd partner helpen we bovendien graag uw zelfredzaamheid, productiviteit en eindresultaten verbeteren. Dat vinden we nog 't mooist, dat is onze drijfveer.

Bel ons voor een trial op 088 008 0000 of stuur 'n bericht