Inlichtingbureau gaat zelf vormgeven

“Ik ben zo enthousiast geworden dat ik een verdiepende cursus overweeg over een paar maanden. De trainer inspireerde ons met demonstraties van de uitgebreide mogelijkheden en hier gaan we dan ook zeker mee aan de slag.” Jeroen Walraven en Lisette van Dort werken als communicatieadviseur bij Stichting Inlichtingenbureau en volgden hiervoor de cursus Illustrator.

De communicatieafdeling van Stichting Inlichtingenbureau zoekt een nieuwe invulling voor de grafische vormgeving. Sinds het vertrek van een collega is er veel uitbesteed en missen eigen medewerkers de nodige praktijkkennis. Deze kennis vergaren ligt nu bij twee vaste medewerkers. Jeroen Walraven en Lisette van Dort zijn communicatieadviseurs en nemen samen deel aan de cursus Adobe Illustrator in Utrecht. Jeroen heeft bij het starten van de cursus al ervaring met het Adobe pakket ‘InDesign’. Dit is echter niet genoeg voor de complete vormgeving. “We kunnen veel tijdwinst behalen zodra we minder schakelen met vormgevers van externe bureaus.” Doel van de cursus is het zelf maken van communicatie uitingen zoals posters en flyers voor interne en externe campagnes.


“We kunnen veel tijdwinst behalen zodra we minder schakelen met vormgevers van externe bureaus.”


De gelijktijdige deelname van twee medewerkers is een logische keuze. Het spreiden van werkzaamheden en controleren van elkaars werk zijn de belangrijkste redenen voor het Inlichtingenbureau. “Met een afdeling van 90 medewerkers is er veel te doen. Mocht een van ons afwezig zijn, liggen de werkzaamheden niet direct stil.” Legt Jeroen uit.

“De trainer zorgt voor een stevige basis van het pakket. Dit geeft ons zelfvertrouwen.”


Jeroen en Lisette zijn groentjes in het programma en willen vooral de juiste werkwijze aanleren. “De trainer begint de cursus met een stevige basis van het pakket. Dit geeft ons zelfvertrouwen. Hij inspireert ons met demonstraties van de uitgebreide mogelijkheden. We leren bijvoorbeeld dat Illustrator tools heeft voor het vervormen van complete afbeeldingen. Tijdens de cursus stellen we specifieke vragen over voor ons relevante functies.” Aan het eind van de cursus zijn Jeroen en Lisette enthousiast en maken ze een begin met het eerste posterontwerp. De nieuwe inzichten uit de cursus worden gelijk toegepast. De komende tijd gaan ze het pakket verder ontdekken. In de toekomst wil Jeroen nog meer uit Illustrator halen. "Ik overweeg een verdiepende cursus over een paar maanden.”


Stichting Inlichtingenbureau
Het Inlichtingenbureau is de dienstverlenende organisatie die gegevens over burgers voor gemeenten ontsluit en verrijkt. Het bureau is ontstaan om het recht op uitkeringen mogelijk te maken, door het bevorderen van een goed gestructureerd gegevensverkeer tussen gemeenten en andere instanties. Als informatieknooppunt is Stichting Inlichtingenbureau de spil in dit gegevensverkeer.

Waarom Doesum?
DOESUM software + support bespaart u tijd en kosten bij het aankopen en gebruiken van professionele software. Door advies, levering en ondersteuning in één huis te bieden. Als toegewijd partner helpen we bovendien graag uw zelfredzaamheid, productiviteit en eindresultaten verbeteren. Dat vinden we nog 't mooist, dat is onze drijfveer.

Illustrator als cursus op maat      Illustrator als cursus op maat