Co-editing nieuw in XD

7x nieuwe functies in Adobe XD

Tijdens het Adobe Max event in november zijn alle nieuwe functies voor Adobe XD gepresenteerd. Wij hebben een samenvatting gemaakt van de meest interessante aanpassingen.

1. Co-editing
Hieronder verstaan we het samenwerken met teamgenoten in hetzelfde bestand op hetzelfde moment. Werk sneller en voorkom duplicaten van bestanden door de directe verwerking van wijzigingen. Het bestand wordt via een link gedeeld tussen verschillende gebruikers. Er is een realtime overzicht van wijzigingen en u ziet direct welke gebruikers actief zijn.
 

co-editing in XD


2. Documentgeschiedenis
UX design is vooral veel testen. Met het geschiedenis overzicht grijpt u gemakkelijk terug naar eerdere versies. Slimme bookmarks en het opslaan van meerdere versies helpt u effectiever werken. Het vergelijken van wijzigingen is ook mogelijk door het tegelijkertijd openen van meerdere versies.

3. Pluginmanager
Haal meer uit XD met plugins voor extra functionaliteiten. De Pluginmanager maakt het zoeken en implementeren van plugins makkelijker.
 
4. Meerdere interacties
In de Prototype modus maakt u nu meerdere gebruikersacties door de verbindingslijnen te slepen naar verschillende elementen. Hier koppelt u vervolgens acties aan met andere uitkomsten. Dubbele artboards zijn hierdoor overbodig worden.
 

XD prototyping


 
5. Componentstatussen
Voeg interactieve elementen toe met verschillende statussen. Zoals het omzetten van een switch naar status aan of uit, met bijbehorende kleuren groen en rood. Test direct in de Prototype modus de uitkomst van de statussen bij hovering of klikken. Het testen van het ‘hover effect’ waarbij de muis beweegt over bepaalde elementen is tevens ook een nieuwe optie.

6. Deelmodus
Het belangrijkste onderdeel van prototyping is het laten testen door gebruikers. De share modus is bedoeld voor  het presentateren aan en delen met andere ontwikkelaars. De optie registreert wijzigingen en opmerkingen en geeft controle over configuratie en gebruikersaccounts.
 

Xd overview

 
7. Geavanceerde Creative Cloud Libraries integratie

De kracht van XD ligt volgens Adobe op de combinatie van design en prototyping. De directe koppeling naar bestaande assets uit de Creative Cloud Library maakt sneller werken mogelijk. Bestanden worden direct onderling uitgewisseld tussen andere ontwerp apps zoals Photoshop en InDesign.

Offerte aanvragen of direct proberen?

Bestel direct


Waarom Doesum?

DOESUM software + support bespaart u tijd en kosten bij het aankopen en gebruiken van professionele software. Door advies, levering en ondersteuning in één huis te bieden. Als toegewijd partner helpen we bovendien graag uw zelfredzaamheid, productiviteit en eindresultaten verbeteren. Dat vinden we nog 't mooist, dat is onze drijfveer.

Bel ons op 088 008 0000 (lokaal tarief) of mail uw vraag