Creëer een nieuwe wereld met Cinema 4D

Gevolgde cursus: cursus Cinema 4D
Cursusdatum: oktober 2020
Bedrijf: IG Design Group
Medewerker: Sanne Silvius


Hoe echter het lijkt, hoe duidelijker het beeld is voor klanten


“Hoe echter het lijkt, hoe duidelijker het beeld is voor onze klanten die een aanvraag voor een nieuwe productie hebben gedaan. Met Cinema 4D kunnen we echt realistische plaatjes maken.” Sanne Silvius is product designer voor IG Group en werkt daarvoor regelmatig met Cinema 4D. Ze vertelt over haar favoriete onderdelen van het programma.

IG Design Group is niet voor niets de grootste aanbieder van cadeauverpakkingen in Europa. Het bedrijf doet er alles aan om hun klanten tevreden te houden. Sanne Silvius is als product designer een belangrijke schakel in dit proces. Het bedrijf heeft een eigen collectie, maar maakt ook producten op aanvraag. De klant levert dan een moodboard aan en het team gaat daarmee aan de slag. Aan Sanne en haar team de taak om dat moodboard om te zetten in een ontwerp en dat ontwerp vervolgens te vertalen naar een levensechte afbeelding. “Nadat wij een ontwerp hebben gemaakt, is de klant natuurlijk benieuwd hoe dat er in het echt uit zou kunnen zien. Een losse sample aanvragen van elk product kost veel tijd en geld. Daar gebruiken we Cinema 4D voor." Lachend voegt ze eraan toe: "Tien jaar geleden deden we alles nog met Photoshop, wat was dat een gedoe. Met Cinema 4D is het veel makkelijker.”

“Het leukst aan het programma vind ik dat je van niets iets maakt.”


“Het leukst aan het programma vind ik dat je van niets iets maakt. Van een vierkant maak je een tas, je voegt texturen toe en dan ziet het er ineens levensecht uit. Dat is heel bijzonder.” En die texturen zijn belangrijk voor Sanne. Ze vindt het heel belangrijk dat haar producten er realistisch uit zien. “Een tas zonder kronkels of kreukels bestaat niet, dus ook dat voeg ik toe met het programma. Daarnaast kan ik de omgeving mee laten spelen. Als ik een glimmende tas bijvoorbeeld in het bos zet, zie je in de tas een lichte weerspiegeling van de bomen. Er zit in ieder product wel iets van een weerspiegeling en dat is met dit programma heel goed na te bootsen. Je kunt ook spelen met licht in het programma om een beeld nog realistischer te maken." Sanne denkt even na hoe ze dat het beste uit kan leggen. “Je bent dan als het ware zelf de spotlight en je kunt het licht waarmee je schijnt precies zo richten als jij wilt. Het resultaat hiervan is ook dat je schaduw krijgt aan de achterkant van je product. Zo ziet het er dus nog levensechter uit.”


Cinema 4D


Die realistische afbeeldingen hoeft Sanne niet helemaal van nul af op te bouwen. “Mijn voorganger heeft een aantal instellingen opgeslagen in het programma. Die kan ik aanklikken en gebruiken, maar ik kan ze ook naar eigen voorkeur aanpassen. De kleur van de opgeslagen structuur veranderen bijvoorbeeld of het product glanzend maken.”


“Met één druk op de knop staat het met ‘drop to floor’ op de grond. Wel zo fijn als alles in de afbeelding helemaal klopt.”


“Maar mijn favoriete functie is toch wel ‘drop to floor’. Deze plug‐in zorgt er in één klik voor dat je product op de grond staat. Als ik bijvoorbeeld een display ontwerp voor in de brochure zet ik daar meerdere producten op. Het is dan natuurlijk niet mooi als één van de producten net ergens onder of boven zweeft. Met één druk op de knop staat het met ‘drop to floor’ op de grond. Wel zo fijn als alles in de afbeelding helemaal klopt.”

Op dit moment werkt ze aan jumbo stickers. “Dat heeft niets met de supermarkt te maken," lacht ze. "'Jumbo' is de benaming voor grote stickers en ik maak hier op dit moment verschillende afbeeldingen van. Ik plak in Cinema 4D bijvoorbeeld één van die stickers op een cadeau en leg daarnaast een stickervel van diezelfde stickers neer. Precies zoals het er in het echt ook uit zou kunnen zien. Dat doen we met al onze producten. Een rol cadeaupapier kan om een cadeau zitten, half uitgerold zijn of klaarstaan in de display van de winkel. Hoe echter het lijkt, hoe duidelijker het beeld is voor onze klanten die een aanvraag voor een nieuwe productie hebben gedaan. Daar doen we het voor.”


Cinema 4D


Over het bedrijf

IG Design Group, voorheen Hoomark, is de grootste aanbieder van cadeauverpakkingen in Europa en voorziet de grootste retailers in Europa van de mooiste consumenten producten. De dessins en producten worden in eigen huis ontwikkeld door het team dat samenwerkt met IG Design Group collega’s van over de hele wereld.

Bekijk de website.Ook resultaten behalen met Cinema 4D? 

Meer informatie over Cinema 4D