SketchUp nieuws en updates

Er zijn volop ontwikkelingen in de SketchUp-wereld. Er is een panorama-gallery gelanceerd in Enscape, de commerciële SketchUp Studio licentie is blijvend in prijs verlaagd, maar dat is lang nog niet alles... Om ervoor te zorgen dat u niets mist heeft Doesum de belangrijkste ontwikkelingen voor u op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

SketchUp


Nieuwste release SketchUp Pro (2021.1
) 
- 9 juni 2021

De nieuwste release van SketchUp Pro heeft als doel om de consistentie van het modelleren te verbeteren, de workflow efficiënter te maken en de werkbaarheid van SketchUp verder te verbeteren. In de nieuwe release verandert de manier waarop negen belangrijke tools werken. De hoogtepunten leest u hier.


Belangrijke wijzigingen educatief aanbod 
- 28 juli 2021

Met ingang van 28 juli zijn er 3 belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het educatieve aanbod van SketchUp:
Opsomming SketchUp Studio is voor Hoger Onderwijs beschikbaar geworden. Deze licentievorm is ontwikkeld voor scholen / faculteiten en levert een set gevarieerde tools die creatief genoeg zijn voor studenten, en tegelijkertijd handelbaar blijven voor IT en docenten. Meer informatie.
Opsomming De SketchUp Pro educatieve laptoplicentie is niet meer beschikbaar.
Opsomming De SketchUp Pro educatieve netwerklicentie in prijs verhoogd. 
Meer informatie.


Meerjarige licenties SketchUp Pro verleden tijd
- 1 augustus 2021

Per 1 augustus zijn er alleen nog maar 1-jarige licenties beschikbaar voor SketchUp Pro. Heeft u een actieve 2 of 3-jarige licentie? Geen zorgen, deze blijft gewoon geldig tot aan de einddatum en circa 2 maanden voor de verlengdatum ontvangt u een verlengingsaanbod van ons.


Commerciële licentie SketchUp Studio blijvend in prijs verlaagd 5 augustus 2021

De commerciële SketchUp Studio (1-jarige licentie) was voor een introductieprijs in de markt gezet maar blijft nu voor deze prijs beschikbaar. Voor slechts 638 euro excl. btw krijgt u niet alleen SketchUp Pro maar ook toegang tot een groeiende set van extra tools zoals Trimble Scan Essentials en V-Ray.

Enscape


Verbeteringen Enscape versie 3.1 22 juli
 2021

Enscape versie 3.1 is beschikbaar en heeft enkele noemenswaardige verbeteringen, namelijk: 

Opsomming Nieuwe Materialenbibliotheek
Kies uit meer dan 200 vooraf gedefinieerde materialen van hoge kwaliteit die klaar voor gebruik zijn in uw projecten. 
Opsomming Verbeterde Material Editor
Sneller en gemakkelijker materialen identificeren met een kleur- en materiaaltype-indicator in de materiaallijst. Ook is er een nieuw zelfverlichtend materiaaltype beschikbaar, nieuwe pictogrammen, bedieningselementen en map tabs voor verbeterde gebruiksvriendelijkheid.
Opsomming Ondersteuning voor NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling)
Enscape 3.1 ondersteunt de NVIDIA DLSS-technologie, waardoor automatisch de prestaties verbeteren. Deze deep learning-gebaseerde upscaling-techniek rendert intern op een lagere resolutie, maar toont een scherp beeld met een hoge resolutie voor zowel video's van hoge kwaliteit als hoogwaardige virtual reality-walkthroughs. De rendertijd neemt dus af, maar de kwaliteit neemt toe. Deze nieuwste technologie is beschikbaar voor gebruikers met een NVIDIA RTX grafische kaart.
Opsomming Panorama Gallery
Met deze verbeterde functionaliteit kunt u meerdere panorama's tegelijkertijd groeperen en delen, ideaal voor het tonen van meerdere kamers of om verschillende varianten van een ontwerp te vergelijken.
Opsomming Material Editor voor Revit
De basis material editor voor Revit zorgt ervoor dat de workflow tussen Revit en Enscape wordt verbetert. Deze editor zal het algemene materiaaltype ondersteunen, zodat u videotexturen, zelfverlichtende materialen en displacement maps binnen Enscape zelf kunt toepassen. 
Opsomming Vereenvoudigde Assets
Een verzameling vereenvoudigde assets die laagpolig zijn en een eenvoudige, witte uitstraling hebben. Deze eerste batch bevat elementen zoals mensen, gebouwen, vegetatie, meubilair en voertuigen. Ideaal voor gebruik in de vroege ontwerpfase.
Opsomming Ray-Traced Schaduwen
Ontdek een nieuw level van realisme met nieuwe ray-traced schaduwen. Scherpere en nauwkeurigere schaduwen verbeteren de kwaliteit van uw renders en zijn beschikbaar in elke geëxporteerde afbeelding, panorama-export en rest-modus in walkthrough. Deze nieuwste technologie is beschikbaar voor gebruikers met een NVIDIA RTX grafische kaart.

De Enscape 3.1 is een gratis upgrade voor bestaande gebruikers met een actieve licentie. De laatste versie nog niet gedownload? Klik hier.

Bent u een nieuwe gebruiker? Ontdek de mogelijkheden


V-RayNieuwe licentievormen V-Ray 
- 10 augustus 2021


Er zijn nieuwe licentievormen geïntroduceerd door de fabrikant van V-Ray. Vanaf heden kunt u 3-jarige licenties aanschaffen voor de volgende V-Ray producten: V-Ray Collection, V-Ray 5 for 3ds Max, V-Ray 5 for Revit, V-Ray 5 for Rhino, V-Ray 5 for SketchUp en V-Ray 5 Render Nodes.
Let op: 3-jarige licenties zijn niet beschikbaar voor Chaos Scans en Chaos Vantage


Student-to-commercial upgrade beschikbaar
- 24 augustus 2021


Goed nieuws voor studenten, er is een speciale Student-to-Commercial upgrade beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen studenten / pas-afgestudeerden hun studentenlicentie van V-Ray met 30% korting laten omzetten naar een commerciële jaarlicentie. Meer informatie.

Voorwaarden

- Student dient in het bezit te zijn (geweest) van een studentenlicentie van V-Ray, VRscans of Education Collection die maximaal 6 maanden verlopen mag zijn;
- Commerciële jaarlicenties van V-Ray, VRscans en V-Ray Collection komen in aanmerking voor dit aanbod;
- Commerciële V-Ray Render Nodes komen niet in aanmerking voor dit aanbod;
- De korting geldt alleen op 1-jarige licenties;
- De korting geldt alleen op de eerste afgenomen termijn en geldt niet voor renewals;
- Maximaal 1 licentie per klant;
- Aanbod is alleen geldig voor individuele klanten die hun eigen bedrijf starten / commercieel invullen;
- Permanente studentenlicenties van voorgaande versies zijn uitgesloten van deze regeling.


Gefeliciteerd! U bent weer helemaal up-to-date. Vragen en/of meer informatie ontvangen? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Contact