Van andermans plaatjes naar het maken van eigen afbeeldingen

“Wat zo fijn is, is dat mijn beelden naast mooier, nu veel meer ‘eigen’ zijn. Voorheen werkte ik met plaatjes in Photoshop, maar in Illustrator teken ik alles zelf. De lijnen zijn strak en het ziet er een stuk beter uit.” Tom Schilders werkt als hoofd marketing bij Prokonpack en volgt tijdens de corona crisis een tweedaagse cursus Illustrator. “Het was mooi dat er zo snel geschakeld kon worden. Van twee livedagen in groepsverband gingen we naar twee dagdelen 1-op-1 begeleiding door middel van videobellen.”

Als hoofd marketing bij Prokonpack, is het één van de taken van Tom Schilders om te zorgen dat al het drukwerk op de juiste manier bij de drukker wordt aangeleverd. De drukwereld werkt in Illustrator, maar Tom werkt met Photoshop. “Ik mis de kennis om het allemaal echt op de juiste manier te doen. Als ik een drukbestand goed wil aanleveren, wordt dat in Photoshop al gauw een bestand van minimaal 1 GB.” Het wordt de hoogste tijd voor een cursus Illustrator en na even zoeken, komt Tom uit bij Doesum.

“Er werd door corona direct geschakeld vanuit Doesum en ik kon kiezen uit twee opties.”


In eerste instantie volgt Tom een tweedaagse cursus in groepsverband, maar dat loopt door corona even anders. “Er werd direct geschakeld vanuit Doesum en ik kon kiezen uit twee opties. Toch meedoen aan de livedag, en die zou dan met een beetje geluk in juli plaatsvinden, of binnen afzienbare tijd een 1-op-1 cursus volgen via videobellen. Ik koos voor het tweede en in plaats van twee hele dagen werden het twee dagdelen.” Lachend vervolgt hij: “En dat is maar goed ook, want dat videobellen is toch wel wat intensiever.”

“Het was natuurlijk schakelen voor zowel de trainer als voor mijzelf, maar de training ging ontzettend fijn. De trainer en ik hadden al gauw een goede klik en ik ging vol enthousiasme aan de slag. Als ik de geleerde theorie in praktijk wilde brengen, deelde ik mijn scherm en kon de trainer met me meekijken. Hij wees me dan op andere manieren om dat wat ik wilde nog sneller of beter voor elkaar te krijgen. Dat snelle schakelen was heel prettig.”

“Het verbaasde me hoe strak de lijnen worden die ik teken in Illustrator.”


“Ik heb alles geleerd over de tools van het programma en kan nu mijn afbeeldingen zelf tekenen waar ik voorheen afbeeldingen van anderen gebruikte. Veel fijner, want daar worden de resultaten veel meer ‘eigen’ van. Het verbaasde me tijdens dat tekenen hoe strak de lijnen worden die ik teken in Illustrator. Zelfs als ik heel ver inzoom zijn ze super strak. Daarnaast is de grootte van de nieuwe bestanden ook veel beter. Waar ik in Photoshop al gauw 1GB moest versturen, is een bestand gemaakt in Illustrator nog maar enkele MB’s.”

Een bijkomend voordeel is dat de trainer ook bekend is met de drukwereld. “Hij kon mij dan ook precies vertellen waarom drukkers bestanden liever in Illustrator krijgen dan bijvoorbeeld in Photoshop. Ik doe het natuurlijk graag op de juiste manier, maar als iemand me uit kan leggen waarom het het beste op die manier werkt, weet ik ook waarom ik doe wat ik doe.”


Over het bedrijf
Prokonpack realiseert al ruim 40 jaar voor iedereen een verpakking naar wens. Ongeacht het budget, het product of het productieproces: Prokonpack zorgt voor de beste oplossing. Door slimme keuzes doet het bedrijf er daarnaast alles aan om de CO2-voetafdruk van de klant te verlagen. Het zorgt voor zo min mogelijk afvalstromen en materiaalverbruik aan het eind van het proces.

Waarom Doesum?
DOESUM software + support bespaart u tijd en kosten bij het aankopen en gebruiken van professionele software. Door advies, levering en ondersteuning in één huis te bieden. Als toegewijd partner helpen we bovendien graag uw zelfredzaamheid, productiviteit en eindresultaten verbeteren. Dat vinden we nog 't mooist, dat is onze drijfveer.

Illustrator als cursus op maat Illustrator als cursus op maat