SketchUp Pro 2021.1

SketchUp Pro nieuw release 2021.1


De nieuwste release van SketchUp Pro heeft als doel om de consistentie van het modelleren te verbeteren, de workflow efficiënter te maken en de werkbaarheid van SketchUp verder te verbeteren. In de nieuwe release verandert de manier waarop negen belangrijke tools werken.

Dit zijn de hoogtepunten:

 • Modifier Toggles*
  Meer tools gedragen zich als toggles die aan- en uitgezet kunnen worden door op een toets te klikken. Dit betekent minder druk-en-vasthoud modifier interacties voor tools en meer voorspelbare modelleer resultaten.
 • Sticky Modifiers
  Statussen van modificatie tools blijven behouden voor meerdere bewerkingen. Dit betekent dat u bijvoorbeeld meerdere kopieën kunt maken van objecten.
 • Pre-lock inferences
  De inferentierichting kunt u vooraf vergrendelen voordat u de eerste keer klikt met de gereedschappen Line, Tape Measure en Move tools.
 • Push/pull updates
  De Push/Pull Copy modifier is een permanente toggle geworden. Push/Pull en Follow Me operaties gedragen zich voorspelbaarder met deze veranderingen. Daarnaast is er een verandering aangebracht in de vlakoriëntatie. SketchUp zal nu nieuwe vlakken altijd met de voorkant naar boven oriënteren, wanneer u op het grondvlak tekent, en met de voorkant naar de camera in andere gevallen.
 • Prestatieverbetering voor extensies met veel meshes**
  Efficiënter genereren van grote SketchUp API meshes (vooral merkbaar boven de 20.000 polygonen).
 • Updates voor het Extensie menu
  Het menu item Extensies wordt standaard zichtbaar, ongeacht of er extensies zijn geïnstalleerd of niet. Ook Extensions Management en Developer Tools zijn naar dit menu verplaatst.
 • Eenheidstranslatie voor Live Components
  Live Component parameters worden weergegeven in hetzelfde eenheidsformaat als in uw SketchUp-model. Ook heeft er een verbetering plaatsgevonden in de tekentijd van bewerkte Live Components.
 • IFC 4 classificatie en export
  Naast ondersteuning voor het IFC 2x3 schema en bestandsformaat, bevat SketchUp Pro nu ook een IFC 4 classificatieset en de mogelijkheid om IFC 4 bestanden te exporteren.
 • Verbeteringen Lay-Out
  U kunt nu sneller de schaal van een viewport instellen door eenvoudig de gewenste schaal in te typen in het Camera tabblad van het SketchUp modelpaneel.

*Toggle: een schakelaar (of commando) waarmee iets in de andere stand wordt gezet.
**Meshes: een verzameling hoekpunten, randen en vlakken die de vorm van een veelvlakkig object definieert.


Alles uit uw software halen?

Leer de belangrijkste functies van SketchUp onder begeleiding van een expert tijdens een cursus SketchUp Pro. Op onze locatie, een eigen locatie of online. Alles is mogelijk. Bekijk de locaties en data van de klassikale cursussen of lees meer over een cursus op maat.

SketchUp-Authorized-Training-Vertical-240.png


Gepubliceerd op 3 juni 2021