Nieuw. V-Ray in SketchUp Studio

Overweegt u de aanschaf van SketchUp Pro tezamen met een goede renderingtool? Bekijk dan ook het nieuwe SketchUp Studio. Dit bundelpakket komt bij de fabrikant vandaan als startpakket, met o.a. inbegrepen SketchUp Pro + Scan Essentials + V-Ray, de populaire render-extensie die ook in andere 3D-omgevingen te vinden is zoals Cinema 4D, 3DS Max, Maya, Revit en Rhino. Lees hier meer over zowel Studio als V-Ray.


Waarom renderen met V-Ray?

Met SketchUp Pro kunt u in 3D ontwerpen en ruimtes modelleren. Het omzetten naar mooie visualisaties is echter een veelgevraagde vervolgstap. Hiervoor ontwikkelen aparte softwarebedrijven berekeningssoftware, zo geheten rendertools.

Een driedimensionale beleving weergeven valt of staat met het realistisch berekenen van perspectief, belichting en effecten op ruimte en materialen. Dat berekenen is pure computerkracht op basis van de variabelen die u opgeeft. Hoe beter en sneller dit rekenproces, het renderen, hoe realistischer en bruikbaarder uw beelden.

Met deze fotorealistische beelden als eindresultaat kan bijvoorbeeld een interieurontwerper laten zien hoe meubels in een huis passen. Een bouwtekening hoeft niet meer plat en technisch te zijn, maar wordt hiermee gevisualiseerd tot een ruimtelijk inzicht waar een klant zich goed bij kan inleven. In plaats van tekeningen waar de klant in gedachten voorheen zelf in gedachten een plaatje bij moest maken, is nu het hele beeld in één oogopslag helder.

Sprekende beelden

Bij het ontwikkelen van ruimtelijke ontwerpen werkt u vaak met verschillende belanghebbenden. Hoe representatiever uw eindresultaat, hoe duidelijker de verwachtingen voor iedereen. Misverstanden over visuele uitwerkingen behoren tot het verleden. Zelfs het materiaal en de textuur van voorwerpen en bouwwerken zijn op de juiste manier over te brengen met het programma. Daarnaast is een voorwerp of bouwwerk te visualiseren in verschillende soorten licht. Om het nog realistischer te maken voor uw klanten of belanghebbenden ontwikkelt u met V-Ray voor SketchUp ook animaties en Virtual Reality-ervaringen.

Exterieur ontwerpen

V-Ray voor exterieurontwerpen voorbeeld

Bij het ontwerpen van een gebouw, een landschap of een groot ontwikkelingsproject brengt u door het gebruik van architectonische entourage, materialen, texturen en verlichting precies over wat u in gedachten heeft. Door rendering in V-Ray wordt het vervolgens echt realistisch.

Interieur ontwerpen

Interieur ontwerpen met V-ray voorbeeld

Als u een klant wil laten zien hoe de ruimte er uitziet zodra het ingericht is, kan dat met V-Ray rendering. Door de toevoeging van natuurlijke en kunstmatige lichtbronnen wordt duidelijk hoe daglicht en binnenverlichting het interieur zullen beïnvloeden. Het toevoegen van meubels, materialen en texturen is ook mogelijk. Het resultaat? Uw ontwerp is net zo realistisch als een foto.

Winkelruimtes Ontwerpen

Winkelruimtes ontwerpen met V-ray voorbeeld

Bij het opbouwen van een winkelruimte heeft u al gauw te maken met kostbare onderdelen zoals displays en verlichting. Daarnaast is het voor de doorstroom van de verkoop in de winkel van belang dat het ontwerp gauw gerealiseerd wordt. Met rendering kunt u concepten visualiseren en perfectioneren voordat u het daadwerkelijk gaat realiseren.

Animaties en VR-ervaringen ontwikkelen

Als u uw ontwerpen als foto’s aan uw klanten laat zien, hebben zij een goed beeld van wat u in gedachten heeft, maar u kunt ook nog een stap verder gaan. Met V-Ray tovert u uw ontwerpen om tot animaties en laat u uw klant het project zelfs bekijken in VR.

V-ray gebruiken voor ruimtelijke presentaties


Trimble Scan Essentials

Met Scan Essentials importeert u puntenwolken afkomstig van een 3D-scanner en modelleert hierop verder in SketchUp Pro. De 3D-gegevens bieden een fundering om mee verder te gaan, dat levert tijdwinst op. Een renovatie of een nieuw bouwkundig ontwerp, deze voorbereiding biedt een waardevol vertrekpunt voor uw verdere tekenwerk. Puntenwolken van bestandsformaten E57, RWP, LAZ, TZF, LAS, PLY zijn ondersteund.

SketchUp Studio kopen

Introductiekorting

Tot 1 augustus 2021 ontvangt u introductiekorting. Normaal kost 1 jaar SketchUp Studio € 1095,-. Nu is dat slechts € 639,- Deze actie is geldig voor het 1e jaar, waarna u kunt verlengen (geen verplichting) voor het reguliere tarief. Tarieven excl. btw. Bestel uw SketchUp Studio

Waarom Doesum?

DOESUM software + support bespaart u tijd en kosten bij het aankopen en gebruiken van professionele software. Door advies, levering en ondersteuning in één huis te bieden. Als toegewijd partner helpen we bovendien graag uw zelfredzaamheid, productiviteit en eindresultaten verbeteren. Dat vinden we nog 't mooist, dat is onze drijfveer.

Voor meer informatie bel ons gerust op 088 008 0000 of stuur 'n berichtje

Software advies nodig?


Veelgestelde vragen over SketchUp Studio

Waarom is Sketchup Studio duurder dan SketchUp Pro

SketchUp Studio is duurder omdat het SketchUp Pro + extra tools bevat, waaronder V-Ray en Scan Essentials.

Ik heb al SketchUp Pro, kan ik nog overstappen op Studio?

Ja dat kan. U betaalt dan een bedrag bij tot de einddatum van uw huidige abonnement. Na de einddatum kunt u uw SketchUp Studio abonnement vernieuwen of weer een SketchUp Pro abonnement nemen. Neem gerust even contact op met ons.

Draait SketchUp Studio op Apple?

Nee, alleen op Windows. Sommige inbegrepen tools in SketchUp Studio zijn niet voor Mac beschikbaar. Als u op Mac werkt, dan bestelt u beter de losse tools die wel Mac ondersteunen.

Sefaira zit er niet meer in. Waarom is dit?

Sefaira is een té specifieke tool gebleken om voor alle SketchUp Studio klanten van waarde te kunnen zijn. Daarom is Sefaira los beschikbaar.

Ik heb al SketchUp Studio, hoe krijg ik toegang tot de nieuwe tools?

Meld u aan in uw beheeromgeving (Account Management Portal) om de nieuwe tools te downloaden. Bij in gebruikname van de tools is uw Trimble ID vanzelf herkend als actieve licentiehouder, mogelijk is het nodig om even opnieuw aan te melden.

Is er verschil in de educatieve versie van SketchUp Studio?

Ja, de prijs en samenstelling is anders. SketchUp Studio voor studenten, docenten en scholen kost veel minder dan een bedrijfslicentie. Let op. De educatieve versie bevat ook andere tools.

Kan ik ook meerjarige SketchUp Studio abonnementen kopen?

SketchUp Studio is vooralsnog alleen per jaar verkrijgbaar.

Systeemeisen SketchUp Studio

Let op. Sketchup Studio is alleen voor Windows beschikbaar. De inbegrepen render-extensie V-Ray werkt het best met een goede videokaart. Minimale systeemeisen: Windows 64-bit, Intel Core processor, 16 GB RAM, Maxwell-, Pascal-, Volta- en Turing-gebaseerde NVIDIA videokaart.

Trimble Scan Essentials compatibiliteit

Deze bestandsformaten zijn ondersteund: RWP, LAS/ LAZ, TZF, E57, PLY

Bestel hier SketchUp Studio

Voor meer informatie bel ons gerust op 088 008 0000 of stuur 'n berichtje