Werkzoekenden informeren met video

Door meer content in eigen beheer te ontwikkelen, hoeft er minder vaak een reclamebureau ingeschakeld te worden. Dat moet het UWV hebben gedacht toen de contentafdeling de opdracht kreeg dit te gaan doen. Social media coördinator Laura Brown is medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van video content en krijgt dus direct met deze verandering te maken. Als oplossing kiest het UWV voor het gebruik van Premiere Pro en er wordt een cursus gevolgd. Laura weet het zeker: “Na deze cursus kan ons team video content maken van hoge kwaliteit die goed past op alle communicatiekanalen.”

De studie-achtergrond van Laura zorgt ervoor dat ze al enige kennis heeft van Premiere Pro en ze wil met deze basiscursus vooral haar kennis opfrissen. “Het was eigenlijk juist heel prettig om deze voorkennis al in huis te hebben. Zo kon ik me twee dagen volledig concentreren op het werken met het programma en blijft alle kennis goed hangen."

"We kunnen nu video's van hoge kwaliteit maken."


"De trainer nam de tijd om dieper in te gaan op het maken van een Parallax effect terwijl dit officieel niet bij de basiscursus hoorde. Dit is voor mij een duidelijk voorbeeld van de meerwaarde van een cursus bij een professionele organisatie als Doesum.”

Laura’s kennis van Premiere Pro is weer helemaal up to date. Dit helpt haar om samen met het social mediateam hoogwaardige video’s in eigen beheer te kunnen ontwikkelen voor het UWV. “Omdat ik de cursus met een collega heb gevolgd, haalden we alles uit het programma. We kunnen nu video’s van hoge kwaliteit maken. Daarnaast geeft het ons nieuwe inzichten en inspiratie op het gebied van videobewerking. Hierdoor voldoet de nieuwe content beter aan onze eisen.”

Over het bedrijf
UWV is een Nederlandse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van uitkeringen, verzekeringen en toeslagen. UWV heeft een aantal verschillende divisies namelijk het Werkbedrijf, Sociaal Medische Zaken en de divisie Uitkeren. UWV heeft ongeveer vijfentwintig regiokantoren plus drie centra voor klantcontacten en een hoofdkantoor in Amsterdam. In een aantal plaatsen wordt samengewerkt met gemeentes in zogenaamde Werkpleinen.


Premiere Pro als cursus op maat         Illustrator als cursus op maat