Trainingshandboek maken

"Ik heb na het volgen van de cursus genoeg handvatten om InDesign in te zetten tijdens mijn project en ik gebruik de aantekeningen die ik maakte nog dagelijks. Dat ik de trainer ook nu nog inhoudelijke vragen kan stellen, is erg handig. Vooral als ik er zelf echt even niet uit kom." Annemarie van der Heijden is trainer consultant bij Thomas International en had geen ervaring met InDesign. "Ik zou jullie een mooie 8 geven."

Een intern trainingshandboek maken in InDesign. Dat is de opdracht die Annemarie van der Heijden als trainer consultant krijgt van haar werkgever. Zonder enige ervaring met het programma InDesign, lijkt het haar verstandig een cursus te volgen. Ze wil dit het liefst doen in de periode voor kerst zodat ze in de kerstvakantie met het project kan starten. “Eigenlijk zou ik samen met een collega deelnemen, maar dat ging last-minute niet door. In overleg ben ik toen zelf de tweedaagse cursus gaan volgen. Het werd hierdoor een 1-op-1 training.”

“Het naslagboek van Adobe InDesign ligt nu standaard op mijn bureau.”

“De cursus was erg praktijkgericht en daarom moest ik goed opletten. Het was dan ook maar goed dat ik een notitieboek bij me had. Tussen de cursus en het uitvoeren van de opdracht zat een week en daarom gebruik ik de aantekeningen nog regelmatig als naslagwerk. Het naslagboek van Adobe InDesign ligt standaard op mijn bureau om situaties die niet aan bod zijn gekomen in de basiscursus toch toe te kunnen passen. Daarnaast is de mogelijkheid om de trainer inhoudelijk vragen te stellen over de behandelde onderdelen heel fijn. Zo kan ik ook de laatste knelpunten overbruggen om mijn project af te ronden.”

"Dankzij de cursus heb ik genoeg handvatten om InDesign te gebruiken tijdens dit project. Als ik een cijfer zou geven, zou ik kiezen voor een 8. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar de cursuservaring van mijn collega die later alsnog de cursus gaat doen. Zo kunnen we op een later moment samen doorontwikkelen.”


Over het bedrijf
Thomas International opereert in 60 landen en helpt bij het ontwikkelen van mens, team en organisatie. Dit doen zij met persoonlijke aandacht en praktische tools voor de proffesional.


Klassikale cursus InDesign     InDesign als cursus op maat