Toekomstgericht met interactieve e-learning

"Niet alleen tijdens de cursus zelf leerde ik veel, ook achteraf nog. De trainer stuurde ons na de cursus allerlei inspirerend materiaal toe waardoor we zelf nog veel meer konden leren dan we tijdens de cursus al hadden gedaan. Ik volgde deze cursus voor mijn opdracht om een goede interne leeromgeving te ontwikkelen, dat gaat nu zeker lukken!" Lieke van Dooren werkt bij groothandel Plieger en vertelt enthousiast over haar ervaring met de cursus Adobe Captivate.

De energieke Lieke van Dooren is sinds kort opleidingsontwikkelaar en staat hiermee voor een nieuwe uitdaging. Haar doel is om het ‘leren’ een integraal onderdeel te maken van de bedrijfsvoering van groothandel Plieger. Hiervoor volgt ze een 2-daagse cursus Adobe Captivate. “We richten ons in de toekomst op het voorkomen van ad-hoc problemen, zo hoeven we deze niet meer achteraf op te lossen zoals nu. We doen dit door het ontwikkelen van een interne digitale leeromgeving.”

“Vooral de geavanceerde functies die de e-learnings interactief en inspirerend maken vind ik interessant.”Lieke beoordeelt welke taken er per afdeling nodig zijn voor deze geplande ontwikkelingen en zodra ze dit heeft gedaan, pakt ze de interne leeromgeving aan. Hier worden verschillende onderdelen in aangeboden. "Denk bijvoorbeeld aan een training om inhoudelijke kennis van nieuwe productgroepen te vergroten voor de Expressmedewerkers in de winkels, maar ook aan instructies voor gewijzigde logistieke software in het sanitair magazijn. Deze job-aids worden in de toekomst constant gebruikt als naslagwerk op de interne afdelingen van het bedrijf."

Eerder werkte Lieke al met het programma Articulate Storyline, dit voldoet echter niet helemaal aan de huidige eisen. “Om goed voorbereid te zijn, installeerde ik voor de cursus alvast Captivate en deed ik wat tutorials. Ik heb een duidelijke verwachting en wil precies weten wat ik met het programma kan en wat niet. Vooral de geavanceerde functies die de e-learnings interactief en inspirerend maken vind ik interessant.”

“Bij binnenkomst voelde het gelijk goed aan.”“Mijn verwachting van de klassikale cursus heeft Doesum waargemaakt. Bij binnenkomst voelde het gelijk goed aan. Een kleine groep op een prettige locatie met een kundige en sympathieke trainer. De inhoud van de training was logisch opgebouwd en voorzag mij van een stevige basiskennis. Mijn vooronderzoek zorgde ervoor dat ik me verheugde op de uitstapjes naar de uiteindelijke toepassingen en alles wat een e-learning leuk maakt.
Tijdens de basiscursus konden we hier helaas niet al te diep op ingaan. De trainer stuurde ons daarom achteraf ter inspiratie een aantal voorbeelden van geavanceerde projecten. Op die manier konden we zelf meer kennis opdoen over het programma Captivate.”

Vol goede moed vervolgt ze: “Het hielp mij ontzettend dat hij al mijn vragen kon beantwoorden. Ik heb heel veel aan deze basiscursus gehad en kom misschien later nog eens terug voor een vervolgdag.”

Over het bedrijf
Plieger is sinds 1918 uitgegroeid tot een gerenommeerde groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiematerialen. Met 55 winkels en 750 medewerkers is Plieger een begrip in Nederland. Plieger staat voor het schouder aan schouder leveren aan klanten en het ontzorgen van de opdrachtgever/consument op het gebied van persoonlijke hygiëne en leefcomfort.

Volg Captivate als cursus op maat     Klassikale Captivate cursus