Soepeler ontwerpproces bierverpakkingen

"De opgedane kennis kon ik direct toepassen in de praktijk en altijd terugzien in de online-omgeving en het handboek. Ik kan mijn werk nu veel sneller uitvoeren en de cursus heeft me geïnspireerd om zelf te gaan schetsen voor nieuwe producten. Ik zou zo weer een cursus bij jullie volgen," zegt Kim enthousiast. Samen met haar collega Nick volgde Kim de cursus Adobe Illustrator voor hun werk bij Palm.

Hoe fijn is het om als bedrijf zelf kleine aanpassingen te kunnen doen in het ontwerp van een bierfles? Dat vraagt de afdeling Brand Management zich af. Je bent zo minder afhankelijk van externe partijen en dat scheelt tijd en geld.
Brand Manager Kim en Packaging Art Manager Nick weten dat het rendabel is, maar de benodigde kennis hebben ze niet. Daarom besluiten ze deze cursus te volgen.

Kim geeft bij aanvang van de cursus aan dat ze Illustrator optimaal wil leren benutten. “Dat is zeker gelukt. Het was ontzettend fijn om met een ervaren trainer de meest praktische route door het programma te volgen. De cursus was speciaal voor ons afgestemd op de ‘wereld van bier’ en we gingen dan ook dieper in op voor ons relevante onderwerpen. We leerden onder andere hoe we het beste prototypes van een verpakking voor samengestelde artikelen kunnen maken en bewerken, de zogenaamde mock-ups.”

“Zonder deze cursus zou ik niet afweten van de handige features die ik nu dagelijks gebruik.”


“Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met Illustrator werk en ik gebruik de lesbestanden dan ook nog dagelijks. De opzet van de cursus paste precies bij mijn behoefte. Ik zou dan ook zo weer een cursus bij jullie volgen. De opgedane kennis kon ik direct toepassen in de praktijk en altijd terugzien in de online-omgeving en het handboek. Het resultaat van deze cursus is dat ik nu mijn werk veel sneller kan uitvoeren. Daarnaast heeft het mij zelfs geïnspireerd tot het maken van eerste schetsen voor nieuwe producten. Beeld zegt zoveel meer dan woorden en het helpt mij enorm om nieuwe ideeën te beoordelen en ontwikkelen. Zonder deze cursus zou ik niet afweten van de handige functionaliteiten en features die ik nu dagelijks gebruik.”

Over het bedrijf
Palm is een Belgische bierbrouwerij. Palm staat bekend om haar seizoensbieren en de beeltenis van het Belgische trekpaard. Palm is onderdeel van Bavaria B.V. en Swinkels Brewery.


Illustrator als cursus op maat        Klassikale cursus Illustrator