Nieuwsbrief gewaarborgd

"Na het volgen van de cursus kan ik incidenteel bijspringen op andere plekken binnen de marketingafdeling en dat is heel fijn," vertelt Conny enthousiast. Ze is managementassistent bij Wagenborg Nedlift en kan nu goed overweg met Adobe InDesign. "Ik kan al veel meer dan waar ik de cursus in eerste instantie voor volgde. De cursus heeft mijn inzetbaarheid binnen het team verbreed."

Een interne nieuwsbrief maken met Adobe InDesign, dat lijkt managementassistent Conny een leuke uitdaging. Als echte duizendpoot werkt ze al 19 jaar met veel plezier bij Wagenborg Nedlift. Ze is onder andere verantwoordelijk voor de marketing. Hierdoor heeft ze veel contact met alle medewerkers en weet ze ook dat het belang van de interne nieuwsbrief groot is voor de werksfeer. De communicatiemedewerker die normaal de nieuwsbrief maakt, gaat met zwangerschapsverlof. Hierdoor wordt het kleine team waar Conny deel van uitmaakt verantwoordelijk. Een mooie kans voor Conny om bij te scholen.

“De huisstijl van de nieuwsbrief bleek met een vast stramien te zijn ingedeeld.”


Conny ziet een uitdaging in het verbinden van de werkvloer met het kantoor. Ze vertelt: “Bij Wagenborg vinden wij de band met onze medewerkers belangrijk. In het hele bedrijf heerst een gemoedelijke sfeer. Het zou zonde zijn als de nieuwsbrief door het verlof van mijn collega nu tijdelijk niet meer verzonden wordt. Een taak erbij nemen is extra werk, maar wel heel leuk.”

Na even oriënteren, kiest Conny voor een cursus Adobe InDesign. De nieuwsbrief is hier tot nu toe altijd in opgemaakt en het programma kent ze niet. “De huisstijl van de nieuwsbrief bleek met een vast stramien te zijn ingedeeld. De uitstraling voldoet aan de wensen van het bedrijf en om te voorkomen dat deze verandert, was basiskennis van InDesign vereist.
Pakketkennis van InDesign had ik nog helemaal niet. De keuze om een cursus te volgen was dan ook snel gemaakt. De kennis komt goed van pas in de toekomst en is van meerwaarde voor het bedrijf. Mijn voorkeur ging uit naar een cursus in de buurt en in een kleine groep. Tussen het cursusaanbod van Doesum vond ik een cursus in Groningen die ook nog eens heel dichtbij was. Ik kon er op de fiets naartoe!”

“Ik weet nu wat ik moet doen voor aanpassingen in een flyer of folder.”


Na het afronden van de cursus werkt Conny aan het maken van de nieuwsbrief. “Het meest praktische wat ik leerde, is de juiste inzet van InDesign gereedschappen. Ik werk voornamelijk met bestaande opmaak waardoor het belangrijk is om de juiste knoppen te gebruiken en zo de basis niet te verstoren. Om InDesign verder te leren kennen, werk ik de komende tijd samen met een collega. Een leuke bijkomstigheid van de cursus is dat ik incidenteel kan bijspringen op andere plekken binnen de marketingafdeling. Zo weet ik nu wat ik moet doen voor aanpassingen in een flyer of folder. Dit verbreedt mijn inzetbaarheid en geeft ons team nog meer dynamiek.”

Over het bedrijf
Wagenborg Nedlift is specialist op het gebied van horizontaal, verticaal en zwaar transport. In combinatie met vakkundige engineering en projectmanagement biedt Wagenborg Nedlift een compleet pakket aan diensten voor hijswerk, zwaar transport en montage. Wagenborg Nedlift is in heel Europa en daarbuiten actief voor opdrachtgevers uit onder meer de olie- en gasindustrie, de petrochemische industrie, de energiesector en de sector bouw en infra.Klassikale cursus InDesign     InDesign als cursus op maat