Meer video in social media van theater

Het zou voor Theater de Naald fantastisch zijn als ze haar doelgroep beter kan bereiken dan nu. Kate van Elswijk werkt op de marketingafdeling en vertelt: “De manier waarop bezoekers informatie tot zich nemen, is aan het veranderen. Ze zijn actief op social media en tonen hun interesse voor het theater door foto’s en berichten te delen op Instagram en Facebook. We moeten meebewegen met de bezoeker en dus is het voor ons een must om iets met video te gaan doen.” Kate wil daarom vlogs, maandoverzichten en verslagen gaan maken in Premiere Pro en deze video’s toevoegen aan de marketingstrategie. Het enige dat ze nog nodig heeft is kennis over het programma.

“Nu weet ik dat audio minstens net zo belangrijk is als de video zelf.”

Kate stapt de tweedaagse cursus blanco in. “Inmiddels heb ik Premiere Pro op de juiste manier leren beheersen. Het eerste dagdeel besteedde de trainer aan de functionaliteiten en benodigdheden om optimale video’s te maken. Stap voor stap liepen we het programma door. De tweede dag kwam deze kennis goed van pas bij het maken van een praktijkopdracht. We moesten zelf uit een map vol video- en audiobeelden een korte reclame samenstellen. Dit was heel leerzaam, want zo krijg je mee wat er allemaal bij komt kijken. Nu weet ik dat audio minstens net zo belangrijk is als de video zelf.”

De reden dat Kate koos voor een cursus bij Doesum is de kleine groepssamenstelling. “De trainer kon hierdoor diep ingaan op onderwerpen die voor mij relevant waren. Daarnaast wist ik door eerdere ervaring met meerdere cursusavonden dat twee cursusdagen na elkaar heel fijn zijn. Door deze training heb ik nu alle basiskennis die nodig is om korte filmpjes van goede kwaliteit te maken.”

Over het bedrijf
Westland Theater de Naald is een podium voor culturele gezelschappen uit het Westland, artiesten met landelijke bekendheid en jonge talenten. Het regionale theater heeft ook een bioscoopagenda. Artiesten en bezoekers roemen het theater om de warme en persoonlijke sfeer.


Premiere Pro als cursus op maat         Illustrator als cursus op maat