Filmregisseur vervangt papier voor video

“We besteden nu veel minder werk uit en ik zit geen uren meer naast een editor om een goede tijdlijn te maken. Ik kan mijn regiewerk voortaan zelf uitwerken met videosoftware en hiermee ben ik een stuk zelfstandiger. Al het voorbereidende werk voor een nieuwe video doe ik sinds het volgen van de cursus zelf,” vertelt regisseur Nathalie Wellstood van The Crazy Ones. Ze volgde met veel plezier de cursus Premiere Pro.

Als regisseur bij reclamebureau The Crazy Ones maakt Nathalie Wellstood reclamevideo’s voor bekende en bijzondere merken. “Een belangrijk onderdeel hierbij is om verhalen in tijdlijnen uit te werken, de zogenaamde storyboards. Dit doe ik doorgaans op papier en de bewerkingen hiervan noem ik ‘paper edits’. Het opzetten van een storyboard op papier is mooi werk, maar kost ook veel tijd.” Om haar werkproces te optimaliseren, wil ze inhaken op technologische verbetering. Videobewerking in eigen beheer helpt daarbij.

“Het monteren van video was mogelijk met de juiste apparatuur bediend door een specialist.”


“Het regisseren leerde ik zo’n 18 jaar geleden in Hilversum. In de beginjaren van mijn carrière was het monteren van video alleen mogelijk met de juiste apparatuur bediend door een specialist. Dat is ook de reden waarom we op dit moment veel werk uitbesteden, maar eigenlijk is dat niet meer van deze tijd. Videosoftware is nu veel toegankelijker en daarom heb ik besloten om meer voorbereidend werk zelf te doen. Ik verwacht dat ik straks geen uren meer naast een editor zit om een goede tijdlijn te maken.”

Nathalie kiest voor het programma Adobe Premiere Pro, omdat de externe editors waarmee ze samenwerkt ook deze app gebruiken. Haar voorkennis bestaat dan ook uit de uren die ze meekeek met editors en collega’s. Ze licht toe: “Door net als de editors in Premiere Pro te werken, kan ik regisseerwerk naadloos laten aansluiten op de uiteindelijke montage. Het geeft mij vrijheid om zelf het effect te zien van mijn ideeën op een tijdlijn met echte beelden. Het gedetailleerde afmonteren wordt later uitbesteed aan professionals op dit gebied.”
“De trainer hielp mij door dieper in te gaan op ‘multicam schakelen’.”

“Ik wilde de cursus graag in een kleine groep volgen zodat er aandacht kon zijn voor eigen praktijkvoorbeelden. Ik heb de trainer dan ook inhoudelijke vragen gesteld. Hij kon mij nu bijvoorbeeld helpen door dieper in te gaan op ‘multicam schakelen’. Zo heet het wanneer je uit meerdere camerastandpunten een montage maakt. Hij kon mij met deze specifieke vraag inhoudelijk goed op weg helpen. Deze kennis is voor mij echt van meerwaarde.”

Na de cursus blijkt voor Nathalie direct hoe fijn het is om er dagelijks mee te kunnen werken. “Doordat ik nu weet hoe je de app op een professionele manier gebruikt, kan ik mijn regiewerk voortaan met overtuiging uitwerken in video. Voor complexe toepassingen zal ik af en toe nog wel mijn collega’s raadplegen, maar het doel om mijn regiewerk voortaan uit te werken met videosoftware is zeker behaald.”

Over het bedrijf
The Crazy Ones is niet zomaar een reclamebureau. Het is een verhalenverteller in beeld en geluid. The Crazy Ones creëren gespreksstof. Hun verhalen brengen mensen bij elkaar omdat ze spraakmakend zijn.
Deze verhalen inspireren mensen, realiseren gedragsverandering en zorgen dat merken groeien.Premiere Pro als cursus op maat         Illustrator als cursus op maat