Een interactieve e-learning in enkele weken

"Deze cursus maakte het mogelijk dat ik binnen de deadline de digitale leeromgeving voor mijn opdrachtgever helemaal naar wens kon vormgeven. Ik ben er heel enthousiast van geworden. De opdracht kreeg ik op deze manier voor het eerst, maar ik wil dit zeker vaker gaan doen en we gaan onderzoeken of we de service rondom e-learnings in de toekomst vast kunnen aanbieden." Presales Consultant Arthur Charleston werkt bij DXC Technology en ziet na het volgen van de cursus Adobe Captivate alleen maar mogelijkheden.

“Kun jij op korte termijn een interactieve leeromgeving en handleiding leveren voor een software applicatie?” Deze vraag krijgt Arthur Charleston als Presales Consultant bij DXC Technology van een opdrachtgever. Het is voor het eerst dat dit hem wordt gevraagd. De opdrachtgever wil medewerkers kunnen inwerken met de applicatie en vervolgens toetsen in een e-learning omgeving. Het totaalproject in het Engels wordt uiteindelijk nog naar het Noors vertaald. Een handleiding is er al en ook een PowerPoint presentatie met alle informatie. Toch weet Arthur niet direct hoe hij deze opdracht tot een succes kan brengen. Dat verandert wanneer een collega hem vertelt over een programma met slimme interactie oplossingen voor zijn probleem: Adobe Captivate.

"De vertaling wil ik laten inlopen met de XML export- en importopties."Arthur neemt contact op met Adobe en ontvangt een aantal PDF-documenten over Captivate. Helaas blijken die niet voldoende om direct aan de slag te kunnen. Een 1-daagse cursus op maat ziet hij als een andere mogelijkheid en hij komt uit bij Doesum. Arthur vertelt: “Ik heb duidelijke eisen van de opdrachtgever zoals het opnemen van specifieke handelingen van de cursist binnen de e-learning omgeving. Daarnaast moet de vertaling in het Noors gemaakt worden. Die vertaling wil ik laten inlopen met de XML export- en importopties.”

Tijdens de cursus komt Arthur er al snel achter dat de Captivate app veel meer mogelijkheden biedt dan bijvoorbeeld PowerPoint. “Het nadeel van het programma is wel dat de handelingen complexer zijn. Gelukkig leerde de trainer mij hoe ik het meest effectief kan werken met de tijdlijn en de lagen. Het is gewoon een kwestie van veel doen.”

"Ik heb na het aanleren van dit nieuwe programma grootse plannen."Zodra hij de cursus heeft afgerond, duikt Arthur elke dag in de leeromgeving om zijn deadline te kunnen halen. “Het is prettig dat de trainer ook na de cursus bereikbaar is voor vragen. Hij controleert bijvoorbeeld waarom een bepaalde functie bij mij niet werkt. Deze service zorgt ervoor dat ik me optimaal kan focussen op mijn project.”

En daar blijft het niet bij. "Ik heb na het aanleren van dit nieuwe programma grootse plannen. Voor mijn vakantie is de eerste oplevering. Daarna ga ik verder met het finetunen van de leeromgeving en het beter leren kennen van Captivate. Er zijn nog veel meer interactieve mogelijkheden die we kunnen toepassen en dat willen we ook zeker gaan doen. Als deze opdrachtgever tevreden is, wordt het aanbieden van e-learning als vaste it-oplossing verder onderzocht.”

Over het bedrijf
DXC Technology zorgt dat organisaties kunnen beschikken over de nieuwste technologie, oplossingen, capaciteit en schaalbaarheid die nodig is om te groeien en laat overheidsinstelling een betrouwbare dienstverlener zijn.


Volg Captivate als cursus op maat            Klassikale Captivate cursus