3D impressie laten leven voor de klant

"Ik kan niet wachten om alles wat ik tijdens de cursus heb geleerd in de praktijk te gaan gebruiken. Omdat de trainer veel voorbeelden liet zien uit zijn eigen portfolio, ging ik helemaal geïnspireerd weg na het volgen van de training. Bij thuiskomst ben ik dan ook direct gaan oefenen." Bartjan Peek is projectleider in de bouw en volgde een cursus SketchUp Pro om meer uit zijn bouwtekeningen te kunnen halen.

Bartjan Peek wil dolgraag zijn expertise verbreden door het maken van 3D bouwtekeningen in SketchUp Pro. “Op dit moment werk ik regelmatig als projectleider met AutoCAD. De tekeningen die hierin worden gemaakt zijn heel statisch en bouwtechnisch. Het zou geweldig zijn als ik ook 3D Artist Impressions kan maken van bouwprojecten. Hiermee kunnen mijn opdrachtgevers hun plan in een oogopslag aan de klanten laten zien. Zo gaat het direct leven voor de klant en dit scheelt veel tijd in de communicatie over het verwachte resultaat.”

Op dit moment is Bartjan vooral werkzaam in de utiliteitsbouw. Hier werkt hij aan kleine en grote renovaties van kantoorpanden. “Nog niet zolang geleden kreeg ik de opdracht om een kantoorpand om te bouwen tot opslag. We hebben toen een complete verdieping verwijderd. Het was fijn geweest als ik toen al een 3D plattegrond had kunnen maken. Ik heb het wel geprobeerd met de gratis versie van SketchUp, maar kwam niet tot een professioneel resultaat. Bij het volgende project wil ik dat beter doen.”

“Ik was verrast door de snelheid waarmee binnen enkele klikken complete ruimtes worden opgetrokken.”


Na inschrijving bleek dat de klassikale cursus van die week al vol was. “Gelukkig was hier een oplossing voor te vinden en werd er een cursus op maat samengesteld. Ik kon diezelfde week nog beginnen. Bij aanvang van de cursus was er direct een goede klik met de praktijktrainer, de cursusdag is dan ook voorbij gevlogen. De trainer liet veel voorbeelden zien uit zijn eigen portfolio en dat werkte ontzettend inspirerend. Alles wat ik wilde weten is aan bod gekomen. Ik was verrast door SketchUp en de snelheid waarmee binnen enkele klikken complete ruimtes worden opgetrokken. Dit is heel anders dan bij technische tekeningen waarin elke lijn getekend wordt. Thuis ben ik direct gaan oefenen met opdrachten voor het aannemersbedrijf van mijn vader. Nu ben ik zelf in staat om 3D tekeningen te maken voor mijn opdrachtgevers en ik kan dan ook niet wachten om dit te gaan doen.”

 
  SketchUp als Cursus op maat       Klassikale cursus Captivate