Bouwen aan marketingcommunicatie

"We gaan InDesign heel vaak gebruiken en zijn daarom erg blij dat we voor deze cursus hebben gekozen. Wat we hebben geleerd, kunnen we direct toepassen in de praktijk en de persoonlijke aandacht tijdens de groepstraining zorgde ervoor dat we alles eruit konden halen. Er was echt oog voor onze eigen situatie." Hermien en Irene blikken tevreden terug op de cursus InDesign die ze samen volgden voor hun werk op de afdeling PR & Communicatie bij Jorritsma Bouw.

Hermien en Irene werken bij de PR & Communicatie afdeling van Jorritsma Bouw en geven aan zich verder te willen ontwikkelen. Irene vertelt: “Dit past helemaal bij de toekomstplannen van het bedrijf. Zo is er al geïnvesteerd in nieuwe desktopcomputers. Hermien en ik werken allebei al tijden met Adobe Photoshop, maar nu zijn we benieuwd naar Adobe InDesign. Dat is ten slotte het ideale pakket voor communicatie uitingen.” Na cursusdeelname zullen Hermien en Irene met het nieuwe werk starten. Alles wat onder commercie, PR of communicatie valt, zal via hen gaan. Zo willen ze bijvoorbeeld de opzet voor brieven en referentieprojecten in een nieuw jasje steken. Daar is dan gelukkig ook alle ruimte voor. “Bij Jorritsma Bouw investeren we graag in de kennis en vaardigheden van onze personeelsleden. Dat is goed voor hun persoonlijke ontwikkeling, hun motivatie en werkplezier, maar ook voor het bedrijf. Met optimaal geschoold en breed inzetbaar personeel kunnen we onze opdrachtgevers de beste kwaliteit en continuïteit bieden.”

“Wij waren heel benieuwd hoe je infographics maakt.”


Voor de cursus start hebben ze dus een duidelijk doel voor ogen. Opgewekt beginnen ze. “Op de cursuslocatie was alles tip top in orde gemaakt. Zo werkten de systemen bijvoorbeeld erg snel. Ook zijn we verrast door de persoonlijke benadering van Doesum. Er was echt aandacht voor onze eigen situatie, zelfs terwijl we in een groep zaten. Het hele programma werd stap voor stap doorlopen en er was ruim voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De trainer gaf dan vervolgens duidelijke tips. Zo waren wij heel benieuwd hoe je infographics maakt. Deze vorm van informeren door middel van tekst en afbeeldingen willen wij dan ook gaan toepassen in onze uitingen.”

“Alles wat we hebben geleerd, kunnen we direct toepassen in de praktijk. Dit willen we dan ook zoveel mogelijk doen om niets te vergeten.” Irene en Hermien zijn enthousiast. “We gaan InDesign heel vaak gebruiken en daarom willen we alle functies van het programma beheersen.”

Over het bedrijf
Met 250 werknemers en meer dan 100 miljoen euro omzet per jaar is dit familiebedrijf een van de grootste bouwers van Noord-Nederland. Het heeft een rijke historie, die teruggrijpt tot de oprichting door de heer Johannes Jorritsma in 1880. De bouwprojecten lopen uiteen van een kleine verbouwing voor de particulier tot complexe en uitdagende projecten voor de zakelijke markt. Daarnaast verzorgen zij het onderhoud en beheer van projecten. Zowel van projecten die zij zelf gerealiseerd hebben als van bestaande complexen en woningen.


Klassikale cursus InDesign      InDesign als cursus op maat